promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik elárulta, hogy mit gondol az őt kritizálókról
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik, az RB Salzburg magyar játékosa elárulta, hogy milyen céljai vannak a futallban, ahogy arról is beszélt, hogy mit gondol az őt kritizálókról.

A magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik rövid interjút adott a Presztízs Spornak, amit a csakfoci.hu szemlézett. A Salzburg középpályás a válogatottba kerülés kapcsán elmondta, senki nem utálta őt azért, amiért a szövetségi kapitány, Marco Rossi kezdőjátékosként számított rá. S, ha már válogatott. A labdarúgó beszélt a csapaton belüli hierarchiáról a szabadrúgások tekintetében.

„A Salzburgnál általában – 18-19 métertől felfelé – én rúgom a szabadokat. Ha nagyon közel van és finoman kell átemelni, akkor Junuzovic. A válogatottnál eddig egy komoly lehetőségem volt, azt kihasználtam. Ott Dzsudzsák Balázs dönt amúgy, mégiscsak pont százzal több meccse van, mint nekem… Ha azt mondja, megpróbálhatom, megpróbálom!”

– fogalmazott.

Arról is beszélt Szoboszlai, hogy az idősebb játékosoktól mindig is lehet tanulni, egyúttal kiemelte, hogy Dzsudzsák Balázst jó játékosnak tartja, hiába szedik szét őt:

„Engem is szednek, és mindenkit szedni fognak, aki odakerül, mert mi, magyarok ilyenek vagyunk. Más országokban nincs ilyen.”

Szóba kerültek az őt kritizálók is, ahogy az is, hogyan kezeli a negatív véleményket.

„Ha azzal, hogy szidhat, jó napot teremtek az illetőnek, örülök neki. Szerintem kevés ember mondhatja el magáról, hogy 19 évesen sztenderden játszott egy BL-sorozatban és a válogatottnál is. Aki szerint ez túl kevés, mert nem rúgok három gólra négyet, annak nincs mit mondanom. Nem vagyok varázsló, de amit tudok, azt megteszem minden egyes meccsemen. Nekem is vannak rossz napjaim, mint minden játékosnak, de ami bennem van, azt mindig kiadom magamból”

– árulta el véleményét Szoboszlai a téma kapcsán, aki úgy látja, hogy Magyarországon összekeverik a nagyképűséget az önbizalommal. Fontos utóbbi tulajdonság szerinte, mert ez kell ahhoz, hogy megmaradjon, és valamit elérjen. A jövőjével kapcsolatban elárulta: szeretne valamelyik topbajnokságban szereplő csapatban futballozni, Bajnokok Ligáját nyerni és a válogatottal kijutni az Európa-bajnokságra.

Tudja azt is, hogy még nem kész játékos. Mindenben fejlődne:

„Talán rúgótechnikában és játékintelligenciában tartok a legelőrébb, mert már mielőtt megkapom a labdát, tudom, hogy mit fogok vele csinálni.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás