promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: Egyelőre több a rossz hír, mint a jó
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Marco Rossi bő egy hónappal a Bulgária elleni Euórpai-bajnoki-pótselejtező előtt beszélt a válogatott játékosok jelenlegi helyzetéről, mentális felkészítésről.

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án Bulgária ellen lép pályára Szófiában Európa-bajnoki-pótselejtezőn azért, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a 2020-as kontinenstornához. Bő egy hónappal a találkozó előtt a szövetségi kapitány, Marco Rossi a Nemzeti Spornak nyilatkozotta játékosokról, a jelenlegi helyzetről és a mentális felkészítés fontosságáról.

Az olasz szakember elárulta, fontosnak tartja a mentális felkészítést, szerinte ugyanis ez is segít abban, hogy a csapat előrébb lépjen.

„Volt, aki kétkedve fogadta ezt a kiemelten fontos témát, de mára szerintem mindenki belátta, hogy van értelme. Akadnak néhányan, akik egyébként is igénybe veszik sportpszichológus segítségét, a magam részéről ezt kifejezetten dicséretesnek tartom”

– mondta Rossi. Egyúttal rámutatott, hogy az együttes idegenben leblokkol, ezen pedig dolgozni kell.

„Nem tudom, miért alakult ez ki, de figyelembe véve, hogy a Bulgária elleni mérkőzésünk Szófiában lesz, minél hamarabb le kell bontani ezt a gátat. (...) Március huszonhatodikáig el kell jutnunk odáig, hogy a játékosok görcs nélkül fussanak ki a pályára”

– fogalmazott.

Ami pedig a március 26-i mérkőzés konkrétabb részét illeti. Rossi szerint előnyt jelent Bulgáriának a hazai pálya, illetve az, hogy öt labdarúgójuk is egy csapatban játszik, így összeszokottabb együttesről van szó – márpedig ezen a szinten ez fontos.

A magyar szövetségi kapitány jelezte, jelenleg a saját együttesét illetően több a rossz hír, mint a jó. Hiszen vannak sérültjek, és olyan, akik kevés lehetőséget kapnak klubjaikban. Előbbi kategóriába tartozik Willi Orbán, aki a hírek szerint csak április elején futballozhat újra. Míg Kádár Tamással jelenleg nem számol Rossi, ugyanis a védő nem edz az első csapatával:

„Aki nincs játékban, azzal nem kalkulálhatok, mert nincs azon a szinten, ami a válogatottbeli szerepléshez szükséges”.

Szó esett egy esetleges B-tervről is. Mint Rossi elárulta, figyeli Baráth Botondot, Szalai Attilát, Lang Ádámot, Batik Bencét és Otigba Kennethet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás