promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Djokovic nyerte a jubileumi összecsapást Federer ellen
Borítókép:  DAVID GRAY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy arra számítani lehetett, Novak Djokovic lesz ott az Australian Open döntőjében.

Két klasszis feszült egymásnak az Australian Open elődöntőjében, vagyis az ATP-világranglista második Novak Djokovic, és a harmadik helyen álló Roger Federer. Ez volt az 50-ik összecsapásuk, amiben a szerb vezetett: ő 26-szor nyert, Federer pedig 23-szor. Most már még inkább Djokovic billen a mérleg 27 győzelemmel.

Az is nagy csoda, hogy Federer 38 évesen döntőkig, elődöntőkig jut Grand Slam-tornákon, eszméletlen teljesítmény. Ráadásul két igen hosszú öt szettes meccsbe is belefutott, ami kellően lemerítette, és Fucsovics Marci ellen is négy szettben kellett továbbjutnia.

Az előző Sandgren elleni meccsen ráadásul Federer csinált egy olyat, amit soha nem szokott: káromkodott. Volt benne feszültség bőven, és meg is büntették három ezer dollárra.

Az elődöntőben nem a svájci volt az esélyes, de az elején jól tartotta magát, és tie-breakig is eljutott Djokovic ellen, ott azonban a szerb 7-1-re simán hozta azt, és utána 6-4, 6-3-al a meccset is.

A Nadal – Djokovic döntő nem fog összejönni, mivel Dominic Thiem megállította a világelsőt a torna egyik legjobb meccsén. Thiem pénteken reggel 9 óra 30 perckor elődöntőzik Alexander Zverev ellen, akkor dől el, kinek kell szembenéznie a szerbbel.

Természetesen továbbra is minden tekintetben Djokovic a favorit, mivel nyolcadjára jut be az Australian Open-döntőjébe, viszont a lényeg, hogy az eddigi hét döntőjéből mind a hetet megnyerte.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás