promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal kiesett a 2020-as Australian Openen
Borítókép:  DAVID GRAY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dominic Thiem életében először győzte le a világelsőt Grand Slam-tornán.

Túl vagyunk az idei Australian Open egyik legizgalmasabb összecsapásán, ahol az osztrák Dominic Thiem olyan játékot vett elő, amivel le tudta győzni Rafael Nadalt. Pedig a világelső hajszálnyira volt attól, hogy visszajöjjön a meccsbe, de a negyedik szettben eldőlt minden, így a világranglista 5-ik helyezettje 3-1-re nyert.

A mérkőzésen három tie-break is volt, és mind a hármat Thiem tudta megnyerni. A végeredmény: 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6) az osztráknak.

Nadal nem tudta kihozni magából a maximumot most, de ez semmit nem von le Thiem érdemeiből. Az osztráknak, ha kellett, szerencséje is volt, azonban végig szenzációsan játszott. A negyedik szettben Thiem megremegett, de így is be tudta fejezni a mérkőzést. Igazából, ha itt elmegyünk az ötödik szettig, akkor már fordult volna a kocka, és egyértelműen Nadal lett volna az esélyesebb.

Thiem és Nadal 4 óra 10 percig nyúzták egymást, aminek Alexander Zverev örül a legjobban. A német csak 2 óra 19 percet töltött a pályán Stan Wawrinka ellen, akit 3-1-re vert meg.

Pénteken 9:30-tól Thiem–Zverev elődöntő lesz, míg csütörtökön jön a Roger Federer – Novak Djokovic összecsapás a döntőbe jutásért szintén délelőtt fél 10-től.

Innentől kezdve egyértelműen a második helyen kiemelt Djokovic az idei Australian Open fő esélyese.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás