promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics csak az elején hitte el, hogy nyerhet Federer ellen
Borítókép:  William WEST / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ettől függetlenül Fucsovics Marcinak meglett az első nyert szettje a svájci világklasszis ellen.

Egyértelműen Federer volt a fáradtabb, mivel egy öt szettes és négy órás meccsbe futott bele az előző fordulóban az ausztrál John Millman ellen, de ezt leszámítva is a svájci volt az esélyesebb. A húsz Grand Slam-trófeát is félelmetes leírni, azt meg még jobban, hogy Federer már lassan a 60-ik alkalommal jut be Grand Slam-negyeddöntőbe.

Fucsovicsnak ez a negyedik köre volt az idei Australian Openen, és végig voltak kint magyar szurkolók. Óriási élmény egy ilyen távoli tornán magyar zászlókat látni, és hallani a hazai szurkolók hangját. Persze a Rod Laver Aréna 95 százaléka Federernek szurkolt, de hát ezen nem szabad meglepődni.

Fucsovics Marci és Federer kétszer találkoztak eddig egymással. Két éve pont ugyanígy a negyedik fordulóban futottak össze az ausztrál nyílt bajnokságon. Akkor Federer 6:4, 7:6, 6:2-re nyert, de a magyar teniszező méltó ellenfele volt a svájcinak. A tavaly februári dubaji összecsapásukon a nyiregyházi teniszező közelebb volt ahhoz, hogy megfogja Rogert, ahol 7:6, 6:4-re nyert a 20-szoros Grand Slam győztes.

Hihetetlen leírni, de Marcinak meglett az első szett-nyerője a világ egyik legjobb teniszezője ellen. Nagyon fontos volt, hogy Marci hozza az adogatásait, azonban nem csak ez jött össze, hanem 3-3 után el is vette Federerét . A svájci az elején szinte semmit nem mutatott, de még Marci se volt üzemi hőmérsékleten, azonban ez elég volt, hogy 6-4-re nyerje az első szettet.

Mats Wilander is azt mondta meccs közben, hogy nehezek voltak a körülmények. 20 fok alatt volt a hőmérséklet (a második szettben 18 fok volt Melbourneben), lassabbak voltak a labdák, és már az előző meccsen a női világelső Barty is kijelentette, hogy a szél nagyon befolyásoló tényező.

A második szettben Federer magasabb fokozatra kapcsolt, és már az elején el is vette Marci adogatását. A magyar teniszező szépen tartotta magát, és még visszabrékelni is volt esélye, viszont a 20-szoros Grand Slam-nyertes dupla break előnybe került, és így Roger 6-1-re nyerte a második szettet.

Sajnos még csak az első órán voltunk túl, amikor a harmadik szett elején Federer elvette Marci adogatását, aki egyre bátortalanabbul kezdett el játszani és sokat hibázott. A svájci klasszis el is vitte ezt a szettet is 6-2-re.

A negyedikben sajnos Fucsovics már nem hitte el fejben, hogy lehet esélye, így Federer 6-2-vel bekebelezte, és pontot tett az összecsapás végére.

Sajnos Fucsovics ennél sokkalta jobban tud játszani, de azt ne felejtsük el, hogy jelenleg is úgy áll a helyzet, hogy amíg nem Rafael Nadal vagy Novak Djokovic van a másik oldalon, addig mindig Federer lesz az esélyesebb.

Marcit jó volt a pályán látni, de az látszott rajta, hogy nem élvezte teljes mértékben a játékot, és kicsit frusztrált volt. Ettől függetlenül amit elért, az elképesztő: bekerült másodjára a legjobb 16 közé az Australian Openen, és azt se felejtsük el, hogy azért hazavisz 700 ezer dollárt, vagyis átszámítva 213 millió forintot.

Federernek a következő körben ennél is könnyebb dolga lesz, mivel a 100-ik helyen álló Tennys Sandgren vár rá. Ne csapjon be senkit, hogy tenisz a neve az amerikainak, a svájci a torony magas esélyese a találkozónak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás