Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Öt meccset kapott a női kézi-válogatott élén a Fradi és a Győr mestere

Öt meccset kapott a női kézi-válogatott élén a Fradi és a Győr mestere

Sport & Szabadidő

Öt meccset kapott a női kézi-válogatott élén a Fradi és a Győr mestere

Sport & Szabadidő

TK - 2020.01.16. 13:50

Danyi Gábor és Elek Gábor irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat március végéig – jelentette be a magyar szövetség (MKSZ) csütörtökön.

Az MKSZ közleménye szerint a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros vezetőedzőjének társ-szövetségi kapitányi megbízatása a március 20-22-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára, valamint a Montenegró elleni hazai és idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre szól.

Az olimpiai kvalifikációs tornán sorrendben Kína, Szerbia és az ötkarikás játékokon címvédő Oroszország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

„Úgy érzem, nagyon erős lesz a szakmai stáb, jó csapatot fognak alkotni, hiszen külön-külön is alkalmasnak tartom mindkét szakembert szövetségi kapitánynak”

– mondta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. Hozzátette: Danyi Gábor és Elek Gábor is első szóra elvállalta a megbízatást, és klubjaik is támogatták a kinevezésüket.

Novák András operatív igazgató elárulta, módosítani szeretnék azokat az időpontokat, amelyek a válogatott játékosok klubcsapatainak bajnoki mérkőzéseit érintik, hogy a nemzeti csapat a hivatalos időszakhoz képest korábban, már a március 9-i héten megkezdhesse a felkészülést a győri tornára.

„Óriási megtiszteltetés, hogy rám, ránk gondolt a magyar szövetség a jelenlegi helyzetben, éppen ezért egy pillanatig nem gondolkoztam a felkérésen, de talán mondhatom ezt Elek Gábor nevében is”

– emelte ki Danyi Gábor. Kijelentette, az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdázásban.

„Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szükséges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt. Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról”

– tette hozzá.

Elek Gábor úgy vélekedett, nagyon kevés idő áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy nagy átalakításokba kezdjenek. A támadójátékra kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, és a klubmunkára is támaszkodniuk kell:

„Fontos tényező lesz, hogy a célkitűzések miatti nyomást kezelni tudjunk, erre külön figyelnünk kell a szakmai stábban. Felszabadult, mentálisan is jó állapotban lévő válogatottat szeretnénk.”

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március 10-én kezdené meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre.

Borítókép: Danyi Gábor (b) és Elek Gábor (j). Forrás: Origo.

A magyar válogatott márciusi programja:
Olimpiai selejtező, Győr:

március 20., péntek:
Magyarország–Kína
Oroszország–Szerbia

március 21., szombat:
Magyarország–Szerbia
Oroszország–Kína

március 22., vasárnap:
Kína–Szerbia
Magyarország–Oroszország

Európa-bajnoki selejtező:
március 25., szerda:

Magyarország–Montenegró

március 28., szombat:
Montenegró–Magyarország

Legolvasottabb hírek