Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Intenzív két és fél éven vagyok túl” – így búcsúzik Valverde Barcelonától

„Intenzív két és fél éven vagyok túl” – így búcsúzik Valverde Barcelonától

Sport & Szabadidő

„Intenzív két és fél éven vagyok túl” – így búcsúzik Valverde Barcelonától

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.01.14. 15:45

A Barcelona távozó vezetőedzője, Ernesto Valverde levélben köszönt el a klubtól, a játékosoktól és a szurkolóktól.

Ahogy arról beszámoltunk, az ami hetek, hónapok óta a levegőben lógott, január 13-án este, hivatalossá vált: a Barcelona menesztette vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét. A katalán csapat egyúttal bejelentette, hogy Quique Setién veszi át az együttes irányítását. Az új edző korábban – egyebek között – irányította a Racing Santandert, a Las Palmast, míg legutóbbi csapata a sevillai Betis volt, 2019-ben mondott fel neki a zöld-fehér csapat vezetősége.

A távozó szakember a klub hivatalos oldalán, levélben búcsúzott.

„Kedves Barcelona szurkolók,

a Barcelonánál töltött időm elérkezett a végéhez. Intenzív két és fél éven időszak volt. Ezen időszak alatt átélhettem örömteli pillanatokat, ünneplve győzelmeket, trófeákat szerezve, de akadtak kemény és nehéz pillanatok. Azonban szeretném kiemelni, hogy élmény volt megtapasztalni azt a szeretetet, amit a szurkolók tanúsítottak irántam.

„Szeretném megköszönni Josep Maria Bartomeu elnöknek és a vezetőségnek, hogy lehetőséget adtak nekem az első csapat irányítására, illetve azt, hogy bíztak bennem. Egyúttal szeretném megköszönni a velem együtt dolgozóknak azt, ahogyan bántak velem. Főképp azoknak, akik az első csapat körül dolgoznak, és akikkel számos közös élményünk volt a Ciutat Esportivában (a Barcelona edzőközpontjában – szerk.) és az idegenbeli túrák során. Természetesen a játékosoknak is szeretném megköszönni az erőfeszítéseiket, amelyek lehetővé tették, hogy négy trófeát nyerjünk együtt. Ettől a naptól kezdve a világ összes szerencséjét kívánom nekik, és az új edzőnek, Quique Setiénnek is.

A legjobbakat kívánom mindenkinek. Éljen Barcelona! Éljen Katalónia!

Ernesto Valverde.” 

Borítókép: LLUIS GENE / AFP