promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Real nyerte a spanyol Szuperkupát, a szurkolók Messit éltették
Borítókép:  GIUSEPPE CACACE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tizenegyesek után a Real Madrid nyerte a spanyol Szuperkupát az Atlético Madrid ellenében. A mérkőzés közben a szaúdi szurkolók Lionel Messit éltették.

Túlzás lenne azt állítani, hogy helyzetekben és látványos megoldásokban bővelkedett a Real Madrid-Atlético Madrid spanyol Szuperkupa-döntő. Azt, hogy kevés kapu előtti lehetőséget és sokkal több mezőnyjátékot hozott a mérkősét, alapvetően két tényező határozta meg. Egyrészt Zinedine Zidane egy szélső támadó nélküli kezdőcsapatot állított ki. Egyszerre volt ugyanis a pályán Isco, Modric, Valverde, Kroos és Casemiro. Rajtuk kívül pedig Luka Jovic egyedüli centerként próbált tevékenykedni.

A kissé szürke kupafinálé másik oka Diego Simeone alapvetően a védekezést előtérbe helyező felfogása. Az argentin mester a nála erősebb csapatok ellen egy nagyon zárt és kompakt 4-4-2-es védekezési felállásban játszatja a csapatát. Ráadásul amit az Atlético a védekezés terén (nemcsak ezen a mérkőzésen, de évek óta) művel az a világszínvonalú. 

Ezek után nem véletle, hogy sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott gólt. Jöhettek a büntetők, amelyet fölényesen 4-1-re nyert a Real, így a Király Gárdához került a spanyol Szuperkupa.

Azt azért érdemes megjegyezni, elég ritkán fordul elő, hogy egy mérkőzésen olyan játékost éltessenek a helyi szurkolók, aki a pályán sincs. Márpedig a találkozó során többször hangoztatták a drukkerek Lionel Messi nevét. Ahogy azt is meg kell említeni, hogy ha Frederico Valverde nem állítja meg piros lapot érően a hosszabbítás végén Alvaro Moratát, nem biztos, hogy a Realé lenne a trófea.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás