promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rasmussen üzent Kocsis Mátééknak: „A felfüggesztés miatt feláldoztak”
Borítókép:  Kim Rasmussen. Forrás: AFP/Sebastien Bozo.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott távozó szövetségi kapitánya szerint könnyű magyarázat és kifogás, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) decemberben felfüggesztette.

A kedden menesztett szakvezető a dán TV2-nek elmondta, hogy november végén négy évvel meghosszabbították a szerződését, mert a magyar szövetség (MKSZ) illetékesei elégedettek voltak vele:

„Furcsa, hogy akkoriban még elégedettek voltak a munkámmal és a csapat fejlődésével, most pedig hirtelen nem tartják szem előtt az elvégzett munkát. Ha valami bosszant, akkor ez nagyon.”

[[cikk1]]

Rasmussen úgy fogalmazott: könnyű magyarázat és kifogás a felfüggesztése, de a következő válogatott összetartás február közepén lesz, az olimpiai selejtező pedig márciusban, tehát szerinte kellett volna készíteni egy vészforgatókönyvet, és megvárni az IHF döntését:

„A szövetség türelmetlen volt, ezért a felfüggesztés miatt feláldoztak.”

Rasmussen a keddi interjúban elmondta, tudomása szerint a történtek tisztázása már folyamatban van az IHF-nél. A menesztett kapitány felidézte, hogy sérülések és várandósság miatt szinte soha nem tudta a lehető legerősebb összeállításban szerepeltetni csapatát, minden világversenyről kulcsemberek hiányoztak:

„Folyamatosan valami újat kellett építenem, és amikor éppen felépítettem valamit, akkor további sérülések vagy terhesség miatt újra kellett kezdeni mindent, különösen a kulcspozíciókban. A védelmet – amelynek a jelentőségével mindenki tisztában van – háromszor kellett felépítenem. Kaotikus volt, de számomra őrülten izgalmas is egyben, mert új kihívásokat jelentett.”

Rasmussen elárulta, hogy telefonon értesítették az elbocsátásról, miközben Ausztriában síelt. Amikor tudomást szerzett a döntésről, megszakította a pihenését, Magyarországra utazott, hogy lezárja kapcsolatát a magyar szövetséggel (MKSZ), és összecsomagoljon. Ezután visszatér Dániába, ahol már csak a jövőbe tekint:

„A kézilabda és az edzősködés az életem. Természetesen szeretnék a lehető leghamarabb visszatérni” 

– mondta. Hozzáfűzte, szívesen dolgozna ismét a hazájában, de készen áll egy újabb külföldi kalandra is:

„A feladat határozza meg, mit vállalok. Tíz éve dolgozom külföldön, és rengeteg nemzetközi tapasztalatot szereztem, ezeket senki sem veheti el tőlem.”

Az MKSZ elnöksége felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral. A tervek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Győr, valamint a Ferencváros vezetőedzője együtt látná el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

A magyar válogatott ellenfele Szerbia, Kína és Oroszország lesz az olimpiai selejtezőn, az első két helyezett indulhat a nyári, tokiói játékokon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás