promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Liverpool ellen az Everton szurkolók nem sok örömre számíthatnak
Borítókép:  BEN STANSALL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2012/2013-as szezon óta nem sok örömben volt része az Everton szurkolóknak a Liverpool elleni mérkőzések alkalmával.

Ezúttal az FA-kupában rendeztek Merseyside-derbit, azaz Liverpool–Everton mérkőzést. A hazai pályán játszó Pool pedig egy nagyon fiatal csapattal állt ki. Több, a huszas évei környékén járó labdarúgó (Williams, Gomez, Phillips, Jones) is játéklehetőséget kapott Jürgen Klopptól. Ez pedig meglátszott a kezdőcsapatok értékein is, hiszen míg a Pool esetében a futballisták összértéke 45,9 millió fontot tette ki, addig a másik oldalon ez az összeg 217,35 millió font volt. Mindezek ellenére a Liverpool, a 18 éves Curtis Jones pazar góljával nyerte a mérkőzést, s jutott az FA-kupa következő fordulójába:

Az 1-0-s végeredmény után Andew Beasley szabadúszó újságíró

Since the start of 2012/13, there have been 17 Merseyside derbies.

Everton have lead for a total of seven minutes.

— Andrew Beasley (@BassTunedToRed) January 5, 2020 " target="_blank">a Twitteren egy, az Everton-szurkolók számára nem túl örömteli statisztikát tett közzé.

Eszerint a 2012/2013-as szezon óta tizenhét Merseyside-derbit rendeztek, s ezeken összesen hét percig vezetett az Everton. 

Ez a hét perces Everton-mámor a 2013/2014-es idényben rendezett Everton–Liverpool találkozón történt. Ezen a mérkőzésen a 82. percben jutott vezetéshez az Everton, de Sturridge a 89. percben egyenlített. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás