promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megnyugodhatnak a Digisek, továbbra is nézhetik a Sport TV-t
Borítókép:  Sport TV
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy nehezen sikerült megállapodnia a Diginek és az AMC-nek.

Még december elején jelentette be az AMC, hogy a Digi az összes csatornájukat ki akarja dobni a kínálatából. Itt a nagy érvágás a Sport1 és Sport2 elvesztése lett volna, amit a Digi meg akart kockáztatni, még úgy is, hogy akár előfizetőket vesztenek. A Sport TV gyakorlatilag megkérte a Digi előfizetőit, hogy lázadjanak, és ők meg is tették.

Főleg a német foci szerelmesei akadtak ki, mivel a Budesliga jogai a Sport TV-nél vannak. Persze emellett is erősek, mert náluk vannak például a Német, Spanyol, Olasz Kupa jogok, az Európa Ligában is ők választhatnak először meccset, de olyan népszerű amerikai sportokat is itt követhetünk, mint az NFL, vagy az NBA. A kézilabda rajongókat persze még nem is említettem: az összes fontosabb kézis jogot a Sport TV birtokolja.

A Digi így is szívatja az előfizetőket, mivel a Digi Sportot csak náluk lehet nézni, aminél 100 százalékosan ott van az Olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság, és a Premier League meccsek felét is ők adják.

Sejteni lehetett, hogy lesz valamilyen megállapodás, mert akármennyire is nem akarta beismerni a Digi, és pénzt akart spórolni, szüksége van az AMC csatornáira, de ugyanez fordítva is igaz.

Közben vége a nagy háborúnak, és sikerült megállapodni, szóval a Digi kínálatában továbbra is ott lesz az AMC kilenc csatornája: Spektrum, TV Paprika, AMC, Filmcafé, Minimax, CBS Reality, JimJam, és természetesen a Sport1 és Sport2.

Azért volt ez nehéz szülés, mert az elején még úgy állt a dolog, hogy a Digi visszavesz mindent, és csak a két Sport csatornát dobja ki, de úgy tűnik meggondolták magukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás