promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: „Ahol jelenleg tartunk, ma még kevés a kvalifikációhoz”
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi évet értékelt. Elmondta, hogy milyen érzései vannak, s, hogy mit gondol egy esetleges Európa-bajnoki részvételről.

Év végén szokás számot vetni. Így tett Marco Rossi is. A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzeti Sportnak beszélt az idei eredményekről, sikerekről, kudarcokról. Egyúttal előre is tekintett, szóba került ugyanis a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtező, illetve a kijutás a 2020-as kontinenstornára.

Mint az olasz szakember elmondta, komplikált évet hagy maga mögött.

„Nem lehetek elégedett, mert a hat őszi meccsünkből ötöt elveszítettünk. (...) Különösen a Horvátországban, majd Walesben látottakkal voltam elégedetlen. Ha viszont az érem másik oldalát nézem, épp a horvátok és a walesiek elleni hazai meccs volt az, amely nagyon boldoggá tett. Lám, egyfajta kettőség jellemzett bennünket ebben az évben. Hogy bravúrokra vagyunk képesek, ugyanúgy bizonyítottuk, mint azt, hogy nem mindig tudjuk átlépni a saját árnyékunkat”

– fogalmazott Rossi. Ezzel együtt is optimista a szövetségi kapitány, aki szerint a csapat előrelépett.

„Jóllehet azt is látom, hogy ahol jelenleg tartunk, ma még kevés a kvalifikációhoz”

– jegyezte meg. A szövetségi kapitány szerint az eddigieknél is többet kell tenni azért, hogy ott legyen a válogatott a részben magyar rendezésű 2020-as Európa-bajnokságban.

„A kollégáimmal úgy tervezzük, jó néhány futballistát személyesen is felkeresünk a közeljövőben. Mindent tudni szeretnénk róluk, hogy mindenben segíthessük őket. A fizikai állapot legalább annyira lényeges lesz márciusban, mint a mentális. Ezért minden visszajelzésnek jelentősége lehet, akár tőlük, akár a klubjuktól érkezik. A legapróbb részletekkel is tisztában kell lennünk”

– mondta Rossi azzal kapcsolatban, hogy készül a Bulgária elleni mérkőzésre.

Rossi ugyanis olyan játékosokat akar, akik kilencvenöt percig képesek zakatolni, akik a falon is átmennének, hogy legyőzzék a velük szemben állókat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás