promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai meccsen, a hosszabbításban mentett pontot a Real Madrid – videó
Borítókép:  Karim Benzema és Sergio Ramos örül a Real Madrid góljának. Forrás: AFP/Jose Jordan
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid a Valencia vendégeként igyekezett pontelőnybe kerülni a Barcelonával szemben az El Clásico előtt.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Barcelona idegenben nem tudta legyőzni a Real Sociedad gárdáját, így abban kellett reménykednie, hogy megmarad a pontelőnye a szerdai El Clásico előtt.

A forduló zárómérkőzésén a Real Madrid ahhoz a Valenciához látogatott, amelyik bármelyik nagycsapat ellen győzelmi esélyekkel lép pályára. Erre a legjobb példa a hétközi fordulóban Amszterdanban aratott egygólos siker, aminek köszönhetően a Denevérek továbbjutottak a Bajnokok Ligájában, míg az előző szezon elődöntőse kiesett.

A hazaiak bár fáradtak és tartalékos összeállításban léptek pályára, ez a teljesítményükön nem látszódott. Az első félidőben a valencia Ferrán Torres három ziccert is elpuskázott, a fiatal tehetségről sokat elmond, hogy a királyi gárda átigazolási szezonok óta le akarja igazolni. Karim Benzema révén a madridiak sem akartak lemaradni, ám a vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni.

A második félidőben tovább folytatódott Thibaut Courtois bravúrsorozata, kétszer is megmentette csapatát a góltól. Zinédine Zidane cserékkel igyekezett felrázni csapatát, ám a sokadik védelmi megingást már kihasználták a hazaiak, és szűk negyed órával a mérkőzés vége előtt hátrányba került a Real Madrid.

Azt nem mondhatjuk, hogy a fővárosiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak volna, ám gólt így is tudtak rúgni – apró szépséghiba, hogy ezt a játékvezető jogosan nem adta meg. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a Valencia győzelmét, akkor egy Benzema lövés után szöglethez jutott a Madrid. Courtois is előrement, fejesét védte a hazaiak kapusa, a kipattanót pedig a valenciai Ezequiel Garay egyszerűen odasarkazta Benzema elé, aki léc alá vágta a lasztit.

Ezzel a döntetlennel a Real Madrid pontszámban beérte a Barcelonát, és így várhatják a szerdai El Clásico-t.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás