promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi nélkül ütötte ki a Bajnokok Ligájából a Barcelona az Intert – videó
Borítókép:  Ansu Fati gólját ünnepli az Inter ellen. Forrás: AFP/Miguel Medina
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A BL őszi zárófordulójának rangadóján a továbbjutás eléréséhez az olasz Internek mindenképpen le kellett győznie a spanyol Barcelonát.

A biztos továbbjutás tudatában a Barcelona tartalékos összeállításban lépett pályára az Inter otthonában, a milánói San Siróban. Ezzel, valamint a friss Aranylabdás, Lionel Messi hiányával a vendégek megadták az esélyt az olaszoknak, hogy összejöjjön a továbbjutás – ehhez csak annyi kellett, hogy három pontot szerezzenek.

Ennek ellenére a „Barca B” meglehetősen tetszetős játékkal lepte meg a nézőket. Lukaku révén a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, de egyáltalán nem volt meglepő, hogy a katalánok szerezték meg a vezetést. Ami még fájóbb volt az Internek, hogy a csoport másik meccsén (Borussia Dortmund–Slavia Praha) a németek megszerezték a vezetést.

Egy fokkal magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, és a félidő vége előtt – még ha szerencsével is: megpattant a lövés – ki tudtak egyenlíteni. És az öröm népünnepéllyé változott, amikor a csehek kiegyenlítettek a Dortmund otthonában.

A második félidő elején a németek visszavették a vezetést, így biztossá vált, hogy az olaszoknak meg kell nyerniük a meccsüket. Az Inter mindent megpróbált, a Barcelona csak a védekezéssel törődött, az olaszok három gólt is rúgtak, ám les címén – mindegyik jogos volt – egyiket sem adta meg a játékvezető. A végjáték pedig keserűvé vált a hazaiak számára, hiszen a pár perccel korábban beálló Ansu Fati a 86. percben megszerezte a vezetést, és végül ez a találat meg is hozta a győzelmet.

A vereséggel pedig biztossá vált, hogy a Bajnokok Ligája halálcsoportjából továbbjut a Barcelona és a Borussia Dortmund jut tovább, az Inter az Európa-ligában folytathatja, a Slavia Praha pedig kiesett.

A játéknap szenzációját a spanyol Valencia okozta, amely Amszterdamban győzte le az Ajaxot, így a holland csapat nem folytathatja tavasszal a Bajnokok Ligájában, ellenben a „Denevérekkel”.

A magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára a Liverpool ellen, ám csapata a Red Bull Salzburg nem tudta legyőzni a címvédőt, amely győzelmével továbbjutott, míg az osztrákok az EL-be kerültek.

A Red Bull Salzburg testvércsapata, a magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek – kapusként végigvédte a meccset –, és védőjének, Willi Orbannak a csapata, a német RB Leipzig döntetlent játszott Franciaországban, a Lyon otthonában, de ez az egy pont elég volt arra, hogy megnyerje a csoportját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás