Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Manchester United különleges mérföldkőhöz érkezett

A Manchester United különleges mérföldkőhöz érkezett

Sport & Szabadidő

A Manchester United különleges mérföldkőhöz érkezett

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.12.16. 15:45

Egészen különleges mérföldkőhöz érkezett a Manchester United. Az angol csapatnak az Everton elleni találkozója volt zsinórban a négyezredik olyan mérkőzése, amely során kezdőcsapatában legalább egy, a klub akadémiáján „végzett” játékos helyet kapott. 

Az elmúlt években a Manchester United szurkolóinak kevés sikerben volt részük. A klub nem találja a megfelelő vezetőedzőt Sir Alex Ferguson távozása óta. Pedig akadtak bőven próbálkozók. A skót szakember 2013-as távozása óta többek között David Moyes, José Mourinho és Luis van Gaal is ült a csapat kispadján. Több-kevesebb sikerrel. Ugyanaz mondható el a jelenlegi szakemberről, Ole Gunnar Solskjaerról is. Ténykedés több-kevesebb (inkább kevesebb) sikert hoz magával. 

Azonban van, ami nem változott. Méghozzá az, hogy Manchesterben bátran használják az akadémián nevelekedett játékosokat. A hétvégi Premier League-fordulóban pedig egészen különleges mérföldkőhöz érkezett a Manchester United.

Az angol csapatnak az Everton elleni találkozója volt zsinórban a négyezredik olyan mérkőzése, amely során a kezdőcsapatában legalább egy, a klub akadémiáján „végzett” játékos helyet kapott. Most Marcus Rashford, Jesse Lingard és Scott McTominay lett a kezdőtizenegy tagja.

Ez a sorozat 1937 óta tart. S, olyan saját nevelésű játékosok játszottak az évek alatt a Unitedben, mint Bobby Charlton, David Beckham vagy épp Paul Scholes.

„A fiatal játékosoknak megadni az esélyt egy olyan tradíció, amire büszkék vagyunk. Ez része az identitásunknak”

– fogalmazott a mérföldkővel kapcsolatban Ole Gunnar Solskjaer.

Borítókép: OLI SCARFF / AFP