promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem az Inter elleni győzelem érdekelte a Barcelona friss sztárját
Borítókép:  FC Barcelona offical
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Frankie de Jong egyik szeme sírt, a másik pedig nevetett az Inter elleni Bajnokok Ligája-meccs után.

Frenkie de Jong januárban igazolt át az Ajaxtól a Barcelonához, ahol azzal győzték meg a fiatal tehetséget, hogy rendszeres játéklehetőséget fog kapni. A tehetségért a Manchester City és a Paris Saint-Germain is harcba szállt, de a spanyol csapatnak nagy szerencséje volt, hogy de Jong mindig is a Barcelonáról álmodozott, valahogy úgy, mint Eden Hazard a Real Madridról.

A Barcelona 75 millió eurót fizetett de Jongért, de a végleges vételár bizonyos feltételek teljesülése esetén 86 millióra emelkedhet.

A holland válogatott labdarúgó sok szép évet töltött el az Ajaxban, és itt fejlesztette magát a csúcsra. Az előző idényben majdnem a Bajnokok Ligája-döntőjébe jutott a holland csapattal, de az angol Tottenham az utolsó pillanatban lőtt góllal kiejtette őket.

Az Ajaxnak most sem volt könnyű dolga, mivel hazai pályán fogadták a Valenciát, akiktől 0-1-re kaptak ki. A hollandoknak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, vagy még lehetett volna dráma, a Chelsea meccsén, de az angolok legyőzték a Lille-t 2-1-re, így az Ajax az Európa-ligában folytathatja.

Frankie de Jong-éknak már gyakorlatilag tét nélküli volt az Inter–Barcelona meccs, de azért behúzták 1-2-re, ezzel kiejtve az olaszokat. A holland középpályás természetesen örült a győzelemnek, de azt már a kivetítőről tudta meg, hogy az Ajax búcsúzott a Bajnokok Ligájától – szegény ezek után már nehezen tudta leplezni a csalódottságát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás