promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jól áll a Manchester Unitednek, ha nem kell egy meccset irányítania
Borítókép:  LINDSEY PARNABY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester United idegenben 2-0-ra verte városi riválisát, a Manchester Cityt a Premier League 16. fordulójában.

A Manchester Unitedról a 2019/2020-as szezonban állítható, gondban van, ha egy nála gyengébb együttes ellen irányítania, kontrollálnia kell a mérkőzést. Persze, akadnak kivételek, jobb periódusok egy-egy mérkőzésen. Mégis, az alaphelyzet az, hogy Solskjaer együttese szívesen mond le a labdabirtoklásról, s épít az egyritmusú ellentámadásokra. Ennek oka, hogy olyan támadói vannak (Lingard, James, Rashford, Martial), akikkel remekül lehet védekezésből támadásba átmenni. 

A United norvég vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer pedig a City elleni városi rangadón nyugodt szívvel mondhatott le a labdabirtoklásról, s építhetett a kontrákra. És így is tett. Ráadásul csapata elképzelését nemcsak papíron, de a gyakorlatban is megvalósította. A Manchester United már az első negyvenöt perc után Rashford és Martial góljaival vezetett 2-0-ra. Még úgy is, hogy a helyzetek minőségét mérő várható gól modell szerint a két csapat közel azonos szinten állt. (1,12 xG az egyik, 1,19xG a másik oldalon.)

A második félidőben sem sokat változott a játék képe. Talán csak annyiban, hogy még nagyobb százalékban (67 százalékról 75-re ugrott ez az adat) birtokolta a labdát a City, még több labdát juttatott a tizenhatoson belülre, de a helyzetkihasználás tekintetében jelentős javulás nem történt. Csak egy gólra futotta Guardiola csapatának. Érdekesség, hogy a hazai együttes huszonegy kapura lövéssel próbálkozott, de ebből csak öt talált kaput.

A teljesség kedvéért hozzá kell tenni, a City két esetben is vitatható módon nem kapott tizenegyest a mérkőzésen, úgy, hogy mindkét alkalommal videóbíró nézte vissza a történteket.

A végeredmény Manchester City-Manchester United 1:2.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás