promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi egyszer villant, és az Atlético Madrid ki is kapott a Barcelonától – videó
Borítókép:  Lionel Messi. Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén az Atlético Madrid fogadta a Barcelonát.

A Real Madrid szombati három pontjának köszönhetően a Barcelona győzelmi kényszerben volt, ha vissza akarta venni az első helyet a tabellán. Az Atlético Madrid pedig győzelmével közelebb került volna a két gigászhoz.

 

A Real meccséhez hasonlóan a forduló derbijét is szakadó esőben rendezték Madridban. A hazaiak mestere, Diego Simeone még soha nem nyert bajnokit a katalánok ellen, az Atlético védelméből sérülés miatt hiányzott három alapember, ellenben a Barca bevetette a Matracosok egykori kedvencét, a francia válogatott Antoine Griezmann-t.

Az első félidő 2-2-re végződött a ziccerek tekintetében:

  • először Júnior Firpo a kapusba lőtte a kapufáról visszacsorgó labdát,
  • a Barca válasza sem késett sokáig, ugyanis Ivan Rakitic lövése után Jan Oblaknak minden tudására szüksége volt,
  • majd Álvaro Morata tornáztatta meg fejesével Marc-André ter Stegen-t
  • végül Gerard Piqué fejese csattant a kapufán.

E három helyzeten kívül a játékosok az elemekkel dacoltak, ennek ellenére egészen lüktető, élvezetes 45 percet láthattak a szurkolók.

A második félidőben már egyértelműen a Barcelona volt a veszélyesebb, ám vagy a vendégcsatások céloztak rosszul, vagy a hazaiak kapusa, illetve védői tisztáztak. A két edző egymással is meccselt, és cserékkel próbálták frissíteni a csapatukat. Azonban ez hiábavalónak bizonyult, hiszen – sajtóinformációk szerint a friss Aranylabdás – a pályán volt Lionel Messi, aki a 86. percben megindult, Luis Suárezzel kényszerítőzött, majd egy tökéletese lövéssel megszerezte a három pontot a csapatának.

A Barcelona ezzel visszavette a tabella első helyét a Real Madridtól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás