promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többe kerül kivásárolni a Real játékosát, mint Lionel Messit
Borítókép:  BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid új szerződést írt alá játékosával, Federico Valverdével. A labdarúgó kontraktusában megállapított kivásárlási ár magasabb, mint Lionel Messié.

Egy minimális összegű kivásárlási záradéknak szerepelnie kell mindegyik La Liga csapattal szerződést kötő játékos kontraktusásban. De az alapvető gyakorlat az, hogy a klubok elképesztően magas árakat állapítanak, épp azért, hogy ne vigyék el könnyen fuballistájukat – írja a Sportbible.

A könnyen jelzőt azért érdemes kiemelni, mert az utóbbi években volt már arra példa, hogy egy játékost úgy vásároltak ki, hogy a szerződésében szereplő pofátlanul magas összeget egyszerűen letették az asztalra. Neymar például ilyen módon került a Barcelona csapatától a PSG-hez, miután a párizsi klub kifizetett a brazilért 222 millió eurót. 

 

Úgy tűnik, hogy ebből az esetből is tanult a Real Madrid, amely a minap kötött új szerződést játékosával, Federico Valverdével. A klub pedig megállapította a kivásárlási árat:

méghozzá 640 millió fontban.

Ezzel, ebben a tekintetben a világ második legdrágább játékosa lett Valverde. Még Lionel Messi kivásárlási áránál is nagyobb, hiszen az argentinért 620 millió fontot kéne fizetni. Az első helyen ebben a rangsorban Valverde csapattársa, Karim Benzema áll 886 millió fonttal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás