promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A focista, aki a legtöbb helyzetet alakítja ki a Premier League-ben
Borítókép:  OLI SCARFF / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevin de Bruyne az a játékos a Premier League-ben, aki a legtöbb helyzetet teremti társai számára, s a legtöbb kulcspasszt osztja ki.

A belga válogatott és a Manchester City játékosa, Kevin de Bruyne az előző szezon jelentős részében sérüléssel bajlódott. Azonban a jelenleg futó idénynek már teljesen egészségesen vágott neki, s ez látszik is teljesítményén.

A középpályás a 2017/2018-as szezonban ligarekordot jelentő, 105 helyzetet alakított ki társainak, s úgy néz ki, hogy a 2019/2020-as szezonban is ő lehet az az ember, aki a legtöbb olyan passzt adja, amelyből társai helyzetbe kerülnek – írja a Talksport.

 

Kevin de Bruyne két, a társak minőségi kiszolgálását mérő statisztikai mutatóban is első helyen áll:

  • az egyik a folyamatos játék közben, a társak számára kialakított helyzet. (Ebben esetben a „helyzet” azt jelenti, hogy a társat a pálya olyan pontján találja meg az átadás, ahonnan várható, hogy az gólt szerezzen, esetleg kapura lövéssel fejezze be az akciót.) Ennél a mutatónál harminc passzt jegyeztek fel de Bruyne-nél, míg a második helyen holtversenyben Trent Alexander-Arnold (Liverpool) és Jack Grealish (Aston Villa) áll.
  • a másik mutató a kulcspasszok. A belga játékosnál ezidáig 43 ilyen jellegű átadást regisztráltak. (De mi az a kulcspassz? A lövés előtti utolsó passz, azonban nem veszik figyelembe a lövés kimenetelét.) A kulcspasszok rangsorában is Trent Alexander-Arnold (Liverpool) a második 42-vel.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás