Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rossi nem énekli a Himnuszt a Wales elleni meccsen – jó oka van rá

Rossi nem énekli a Himnuszt a Wales elleni meccsen – jó oka van rá

Sport & Szabadidő

Rossi nem énekli a Himnuszt a Wales elleni meccsen – jó oka van rá

Sport & Szabadidő

Promotions - 2019.11.19. 10:04

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nem fogja énekelni a himnuszt a Wales elleni mérkőzés előtt. Elárulta, azt is miért nem. Jó oka van rá.

A magyar labdarúgó-válogatott Wales ellen, Cardiffban egy győzelemmel egyenes ágon juthat ki a 2020-as Európa-bajnokságra. Az utazás előtt Marco Rossi elárulta:

„minden olyan dologra, amelyet befolyásolhatunk, felkészítettük a csapatot".

Az olasz szakember tényleg mindent megtesz a győzelemért. A Blikknek azt is elmondta, hiába tudja a Himnusz szövegét, nem fogja énekelni, ugyanis amikor ezt megtette, mindhárom alkalommal kikapott a válogatott.

„Először Montenegróban próbálkoztam vele, majd a Szlovákia és a Horvátország elleni Eb-selejtező előtt, de veszítettünk. Az azeriekkel szembeni hazai találkozón viszont direkt csendben maradtam, és nyertünk is. Nem vagyok kimondottan babonás, de Walesben biztosan nem énekelek, legfeljebb csak magamban" – fogalmazott Rossi a bulvárlapnak.

Hozzátette, a Himnusz szövegében a sötét történelmi pillanatok felidézését elszomorító hallgatni, ám azok a sorok, amelyekben a magyarok büszkék nemzetiségükre, erőt adnak a válogatottnak is. 

Borítókép: MIKKO STIG / LEHTIKUVA / AFP