promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vereség Walesben, két győztes meccs kell az Európa-bajnoksághoz
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott sima, 2-0-s vereséget szenvedett Walesben. Ez azt jelenti, hogy Marco Rossi csapata ezzel egyenes ágon nem jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra, de a Nemzetek Ligája rájátszásában van még rá lehetősége.

Amikor a Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt bizonyossá vált, hogy a védelem három, meghatározó tagja (Orban, Kádár, Korhut) nem lesz ott Cardiffban, az egyenes ágon történő kijutás esélye igen minimálisra csökkent. A magyar labdarúgó-válogatott kerete ugyanis annyira szűk, hogy alapemberei hiányát nemhogy pótolni, ellensúlyozni sem nagyon tudja. 

Cardiffban ennek megfelelően a következő csapat kezdte meg a mérkőzés Wales ellen:

Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Lang, Nagy Zs. - Pátkai, Nagy Á. - Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai - Szalai.

Míg a magyar válogatott több poszton is hiányosan állt fel, addig Wales úgy érkezett a mérkőzéshez, hogy Gareht Bale és Aaron Ramsey is felépült sérülésből, ráadásul a szigetországi csapat szövetségi kapitánya, Ryan Giggs megtalálta azt a kezdőcsapatot, játékot, amely leginkább illik együtteséhet.

Az előjelek pedig beigazolódtak. Egy domináló, a mérkőzés alakulását tudatosan irányító Wales a 15. percben egy sokadik jobboldali akció után szerzett vezetést. Ekkor a Real Madrid támadója, Bale adott be, Ramsey pedig érkezett és a kapuba fejelt.

Az első félidő végefelé azonban előbb Szoboszlai, majd Sallai is egyenlíthetett volna, ám ez nem történt meg, mi több, ez volt a magyar csapat első és utolsó komoly helyzete.

A második félidőben is Wales kontrollálta a találkozót, s a 48. percben egy szabadrúgást követően ismét Ramsey talált a hálóba, ezzel gyakorlatilag le is zárva a kérdést.

[[v3]]

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthat a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. Ehhez két meccset kell majd nyernie, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki, az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás