promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vereséggel nyitotta meg a magyar válogatott a Puskás Arénát
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 2:1-es vereséget szenvedett Uruguaytól a Puskás Aréna megnyitó mérkőzésén.

„Az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók eljöttek, megtöltötték és birtokba vették az arénát" – fogalmazott Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos az MTI szerint a Puskás Aréna megnyitó ünnepségén. 

A Magyarország-Uruguay mérkőzést megelőzőn Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTC  elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Puskás Aréna nyitómérkőzése jó lehetőséget adott a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak, hogy megnézze, hogyan működik a csapatjáték több olyan játékos (Willi Orban, Kádár Tamás) hiányában, akik meghatározói a csapatnak.

„Tisztes eredményt akarunk elérni, ami lélektanilag segít majd a következő találkozónkon, Wales ellen, ami értelemszerűen fontosabb mérkőzés lesz. Muszáj játszatni olyan labdarúgókat holnap, akiknek az Eb-selejtezőben is szerepük lesz, nincs B csapat. Viszont le tudunk majd tesztelni más játékosokat is, akikre később számíthatunk"

– mondta még a mérkőzést előtt Rossi, aki az alábbi kezdőcsapatot állította össze:

Dibusz Dénes - Bese Barnabás, Baráth Botond, Lang Ádám, Korhut Mihály - Vida Máté - Varga Roland, Kalmár Zsolt, Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

A válogatott alapemberei közül több játékos (Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs) is a rendes játékidő letelte előtt elhagyta a pályát, nemcsak a pihentetés, de új labdarúgók kipróbálása végett. Ennek köszönhetően debütált a válogatottban a Puskás Akadémia játékosa, Nagy Zsolt és Szalai Attila. Előbbi esetében elképzelhető, hogy kezdőként kap szerepet Wales ellen.

A találkozót végül a mérkőzést nagyobb részében a játékot kontrolláló Uruguay nyerte 2-1-re. A magyar válogatott első gólját a Puskás Arénában Szalai Ádám szerezte. 

A „valódi" mérkőzés azonban november 19-én, kedden Walesben lesz. Ha nyer a magyar válogatott, biztosan ott van a 2020-as Európa-bajnokságon.

[[c]]
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás