promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-liga: a Ferencváros Budapesten sem kapott ki a CSZKA Moszkvától
Borítókép:  a ferencvárosi Tokmac Nguen (j) és Vagyim Karpov, az orosz csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros – CSZKA Moszkva mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2019. november 7-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában a Ferencváros hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az orosz CSZKA Moszkva együttesével.

Október végén a Ferencváros nagy győzelmet aratott a CSZKA Moszkva ellen az orosz fővárosban.

 

A Ferencváros – CSZKA Moszkva labdarúgó-mérkőzés előtt több embert állítottak elő a rendvédelmi szervek – közölte a rendőrség csütörtök este a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a IX. kerületi Nagyvárad téren a stadionba érkező orosz és ferencvárosi szurkolók között konfliktus alakult ki. A Készenléti Rendőrség munkatársai azonnal közbeléptek és intézkedtek. Garázdaság miatt több embert előállítottak. Az eset során senki nem sérült meg.

Ilyen előzmények után kezdődött a mérkőzés, a stadion pedig piros-fehér-zöldbe öltözött, a B-közép az 1956-os forradalom egyik jelképét, a zászlóból középen kiégetett állami címert formálta meg, üzenve ezzel azt, hogy ez az összecsapás

„nemzeti ügy”.

A Ferencváros játékosai betartották két héttel ezelőtti, a moszkvai diadalukat követően tett ígéretüket, amely szerint úgy kezdték a mérkőzést, ahogyan az orosz fővárosban abbahagyták: magabiztosan tartották a labdát és nem hagyták kibontakozni az orosz ellentámadásokat.

Az első félidőben 44 percig egyik kapu sem forgott veszélyben, ekkor Tokmac adott be tökéletesen, de Boli óriási helyzetben a kapu mellé fejelt.

A második félidő óriási kimaradt vendég lehetőséggel indult, de a 62. percben Blazic hagyta ki a

„szezon helyzetét”:

a védő egy szabadrúgáshoz húzódott előre, a lepattanó labda némi kavarodás után éppen elé került, de az ötösről senkitől sem zavartatva gyakorlatilag a másik irányba vetődő, a lábával még kinyúló Akinfejevbe lőtt. Három perccel később Dibusz hibáját kis híján kihasználták a vendégek, de a ferencvárosi szurkolók fellélegezhettek.

A hajrában a Ferencváros már inkább az eredmény tartására figyelt – Rebrov is ennek tükrében cserélt már a végén – és végül sikerült is az egy pont megszerzése.

A következő fordulóban a Ferencváros november 28-án az Espanyolt fogadja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás