promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-liga: nagy győzelmet aratott a Ferencváros Moszkvában – videó
Borítókép:  a gólszerző Varga Roland, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott CSZKA Moszkva – Ferencváros mérkőzésen a moszkvai VEB Arénában 2019. október 24-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A Ferencváros két forduló után egy ponttal érkezett a CSZKA Moszkva otthonába. Az első fordulóban bravúros döntetlent játszott az RCD Espanyol otthonában, aztán otthon kikapott a Ludogorec Razgradtól.

 

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak.Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy „vakon” előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor hét-nyolc fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

Érdekesség, hogy az első félidő közepén megjelent a stadionban Conor McGregor, a UFC-szupersztárja is.

 

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok, majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével „jelentkezett be”, majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferencváros két cserejátékosa, Isael és Varga Roland Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát.

„Nem csak az eredmény, hanem a csapat is dicséretet érdemel. Helyzeteket alakítottunk ki, megérdemeltük a győzelmet, a Ferencvárosért harcoltak. Boli és Tokmac nagyon jól, nagyon keményen dolgoztak. A cserejátékosok érdemeit ecsetelik, de ők is sokat tettek hozzá. Isaelnek mondtam, hogy használja a területet. Isa technikája, sebessége hozta a meccset – nem 0-0-ért jöttünk. Roli mindig nagyon motivált, pontosan tudja mit jelent a klub, mindig mindent megtesz a csapatért. Lépésről lépésre kell harcolni, ma ünneplünk, vasárnap fontos meccset játszunk majd. Azt mondom a játékosoknak, hogy úgy játszanak, hogy emlékezzenek ránk – a moszkvaiak emlékeznek ránk”

– mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros Torna Club vezetőedzője az Üllői129.hu szerint.

Dibusz Dénes a következőképpen értékelte a mérkőzést:

„Sok dolgom volt, ez várható is volt, de nem is baj, mert így legalább nem fáztam. Nagyon nagy munka volt, nagyon örülünk, hogy végre három pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a mai meccs fordulópont lesz, és az ősz hátralévő részét ebből a sikerből építkezve jól fogjuk hozni. Ilyenkor szerencsére, extrára van szükség. A hazaiak erősen kezdtek, Tokinek volt egy ziccere. Talán két ziccerük volt az első félidőben, jól tömörültünk. Nehéz volt, mert pontosan, jó tempóban játszottak. A végén pedig sikerült a győztes gólt megszerezni. Jól sikerültek Rebrov cseréi, mindenki hozzátette a magáét ehhez a hatalmas győzelemhez.”

Amióta Botka Endre a védelem közepén játszik, ez a Ferencváros elmúlt három mérkőzését jelenti, azóta nem tudnak gólt rúgni az ellenfelek a budapesti zöld-fehér csapatnak:

„Ezen a meccsen a küzdeni akarás jött ki, nem a játék. A hétvégéhez képest jobban támadtunk, negyed óra után fel tudtuk venni a tempót. Éreztem, hogy van bennünk egy gólt, hála Istennek ki tudtuk védekezni ezt a meccset. Mióta belső védőt játszom, nem kaptunk gólt. A CSZKA ellen hazai pályán óvatosan kell majd játszani, de jobban dominálni.”

Varga Roland, a Ferencváros Torna Club gólszerzője megköszönte a szurkolóknak a biztatást:

„Igazi csapatmunka volt, köszönjük a csapatnak a minket buzdító szurkolóknak. Megmutattuk, hogy van tartásunk. Itt is, ott is voltak helyzetek, szerencsére mi szereztünk gólt. Így alakult, az a lényeg, hogy nyertünk. A támadóknak nagyon kellett melóznia, a területbe passzolt labdákkal próbálkoztunk. Tudunk nyerni, tudunk harcolni, jó szellemű csapat vagyunk.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás