Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

U17-es vb: megint három gólt kapott a kieső magyar válogatott – videó

U17-es vb: megint három gólt kapott a kieső magyar válogatott – videó

Sport & Szabadidő

U17-es vb: megint három gólt kapott a kieső magyar válogatott – videó

Sport & Szabadidő

TK - 2019.11.02. 07:50

A Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon 3-2-re kikapott Ecuadortól a magyar válogatott, és nem jutott tovább csoportjából.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata azzal a tudattal léphetett pályára Goianiában, hogy győzelme esetén nagy eséllyel továbblép a csoportból, míg döntetlen esetén a másik, brazíliavárosi találkozó eredményétől függött továbbjutása.

 

Az ecuadori csapat kezdett kapura veszélyesebben, ám gól nem született az első játékrészben. A 23. percben a kapujából kifutó Hegyi ütközött Mercadóval, a kínai játékvezető pedig a hálóőrnek sárga lapot adott, Ecuadornak pedig büntetőt ítélt. Hosszas videobírós visszanézés után azonban mindkét döntést visszavonta, így maradt a gól nélküli állás.

A fordulást követően megszerezte a vezetést a magyar válogatott: egy ecuadori védő eladta a labdát, amit Németh combbal maga elé tett, majd a felső léc segítségével a kapuba lőtt. Negyed órán állt magyar előny az eredményjelzőn, ekkor az addig stabil magyar védekezés kétszer megingott gyors egymásutánban: előbb Balogh hibája után Vite, majd két perccel később Mercado volt eredményes. Rövid ocsúdás után egyenlített a magyar csapat: szöglet után Németh átvehette a labdát az ötösön, és közelről volt eredményes. Nem sokkal később egy Ominger elleni, lökésgyanús szituációt videóztak, ám ezt nem követte büntető.

A hajrában aztán egy újabb koncentrációs hibát büntetett az ecuadori együttes, a vereség pedig azt jelentette, hogy a magyarok számára véget ért a világbajnokság, írja a távirati iroda.

Borítókép: mlsz.hu

U17-es labdarúgó-vb, 3. forduló, B csoport:
Ecuador–Magyarország 3-2 (0-0)

gól: Vite (66.), Mercado (68.), Mina (86.), illetve Németh (50., 73.)

A csoport másik mérkőzésén:
Ausztrália–Nigéria 2-1 (1-1)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Nigéria 6 pont, 2. (és továbbjutott) Ecuador 6, 3. Ausztrália 4, 4. Magyarország 1

Legolvasottabb hírek