promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
U17-es vb: most akkor melyik Nigéria játszott Magyarország ellen?
Borítókép:  fifa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hat kezdőjátékosnyi „különbség” van, aközött a nigériai válogatott között, amely kijutott a tornára, s, amely Magyarországot 4-2-re verte az U17-es világbajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, az U17-es világbajnokságon a magyar válogatott első mérkőzésén 2-1-es vezetés után 4-2-re kikapott Nigériától. Egy olyan csapattól, amelyet nyugodtan lehet nevezni felforgatottnak. Hogy miért?

Nézzük előbb a tényeket. A találkozó előtt az M4 Sport stúdiójában ülő Áder András, a Vasas Kubala Akadémia videóelemzője a következőkről beszélt:

„Volt szerencsém Bokor Péter sajtófelelőssel kommunikálni, és két igen érdekes történetet, részletet árult el. Egyrészt (Nigéria) több mint 30 játékossal utazott ki Brazíliába, és tíz játékost hazaküldtek. Utóbb kiderült, hogy egy úgynevezett csukló MRI-vel a biológiai életkort ellenőrzik, és a csukló csontosodásából meg tudják állapítani, hogy az adott játékost elmúlt-e 18 éves vagy nem. Most mindenki eldötheti, hogy emiatt utazott vissza az a tíz játékos, akik amúgy kijuttatták a nigériai válogatottat a világbajnokságra. Tehát viszonylag nagyon nagy változás volt a keretösszetételben.”

(Az elhangzottakat ide kattintva lehet megtekinteni 19:20-tól)

Kívácsiak voltunk, hogy mire is gondolt Áder András. Fellapoztuk a históriás könyveket, és a következőket találtuk:

  • Nigéria ez év tavaszán, április 14-28-a között vett részt az U17-es Afrikai Nemzetek Kupáján (ANK), s ott a negyedik helyet megszerezve jutott ki a brazíliai világbajnokságra. 
  • Az ANK-n, az Angola ellen, a harmadik helyért vívott találkozó és a magyar válogatott elleni mérkőzés kerete között eltérés tapasztalható. Van tíz olyan játékos, aki ugyan ott volt tavasszal Nigéria válogatottjában, de a 2019-es vb-keretben már nem szerepel a neve.
  • Hét olyan játékos (Daniel Jinadu, Monsuru Opeyemi, Usman Ibrahim, Hamzat Ojediran, Oluwatimilehin Adeniy, Ibrahim Sa’id, Daniel Francis) van, aki pályára Magyarország ellen, de nem volt ott válogatottja keretében az U17-es Afrikai Nemzetek Kupáján.
  • Ebből a hétből, hat kezdőjátékosként (Daniel Jinadu, Monsuru Opeyemi, Usman Ibrahim, Hamzat Ojediran, Oluwatimilehin Adeniy, Ibrahim Sa’id) lépett pályára magyar válogatott ellen.
  • Másképp nézve: hat kezdőjátékosnyi „különbség” van, aközött a nigériai válogatott között, amely kijutott a tornára, és amely Magyarországot 4-2-re verte.
  • S még egy érdekesség: a világbajnokságra nevezett 25 fős keretben (amelynek névszerinti listája, október 10-i dátummal itt olvasható) Hamzat Ojediran, Peter Olawale és Abba Bichi még neve nem szerepel. De a magyar meccsen már ott voltak.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy igen:

„viszonylag nagyon nagy változás volt a keretösszetételben.”

Vagy mindez csak a véletlen műve...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás