Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Álomból rémálom: hat perc alatt kapott hármat az U17-es válogatott a vb-n – videó

Álomból rémálom: hat perc alatt kapott hármat az U17-es válogatott a vb-n – videó

Sport & Szabadidő

Álomból rémálom: hat perc alatt kapott hármat az U17-es válogatott a vb-n – videó

Sport & Szabadidő

TK - 2019.10.27. 08:08

A brazíliai Goianiában megrendezett világbajnokság első csoportmérkőzésén lépett páláyra az U17-es labdarúgó-válogatott.

Remekül kezdett a magyar csapat, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést: egy bal oldalról érkező ívelés után Komáromi György közelről passzolt a hálóba. A következő percekre mezőnyfölénybe kerültek a nigériaiak, és egy kiugratás után a magyar védelem csak szabálytalanság árán tudta megállítani az afrikai csatárt. A jogos büntetőt értékesítették.

Az egyenlítés után továbbra is mezőnyfölényben játszott Nigéria, de a magyar U17-es válogatott feljebb tolta a védekezését, majd Major Sámuel távoli lövésével újra előnybe került. A félidő második felében hiába játszott egy fokkal jobban a zöld mezes afrikai együttes, aki mellesleg ebben a korosztályban ötszörös világbajnok, a magyar válogatott játékában benne volt a gólveszély.

A második félidőre még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az afrikaiak, a magyarok csak másodpercekre tudták megtartani a labdát. Ám mivel pontatlanok voltak a nigériaiak, így sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán. A mérkőzés utolsó szakaszában egy szögletet követően Hegyi Krisztián rosszul mozdult ki a kapujából, és Ibrahim közelről nem hibázott. Mire feleszmélt a magyar válogatott újabb afrikai gól született. A következő percekben hiába próbálta magához ragadni a kezdeményezést Magyarország, Nigéria legjobbjai ügyesen ölték az időt, és ha már a kapu elé kerültek, akkor egy megpattanó szabadrúgás után megduplázták az előnyt, ezzel be is állították a végeredményt.

„Mindenki elfáradt a végére, az ellenfél is. Mi rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól, hiszen dinamikusabb csapattal találkoztunk. Két nagy egyéni hibából fordított Nigéria, és ez megfogta a csapatot, innen már nem tudtunk felállni. Fel kell emelnünk a fejünket, van még két mérkőzésünk rá, hogy megszerezzük a csoportból való továbbjutáshoz szükséges pontokat”

– értékelte a találkozót az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott következő ellenfele Ausztrália legjobbjai lesznek.

Borítókép: mlsz.hu

Eredmény, B csoport:
Nigéria–Magyarország 4-2 (1-2)

gólszerzők: Tijani (20., 85., az elsőt 11-esből), Ibrahim (79.), Adeniyi (81.), illetve Komáromi (3.), Major (28.)

A magyar csapat összeállítása: Hegyi – Orosz, Balogh, Horváth, László – Kata – Komáromi, Ominger (Posztobányi, a szünetben), Kosznovszky (Zuigéber, 84.), Major (Baráth, 77.) – Németh

A 24 csapatos brazíliai tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Legolvasottabb hírek