promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiütötte ellenfelét a Real Madrid, százados lett Benzema – videó
Borítókép:  a századossá előlépő Karim Benzema. Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol bajnokság aktuális fordulójában a Barcelona győzelme után a Real Madridon volt a sor.

A Barcelona Lionel Messi varázslatának is köszönhetően megnyerte aktuális mérkőzését, így a Real Madridnak is iparkodnia kellett.

 

A királyi gárda tagjai nem is óvatoskodtak, a kezdő sípszó után azonnal nekiestek a kiesés ellen harcoló, a tabella utolsó helyén szerénykedő Leganésnek. Mire kilencet ütött a mérkőzés órája már kétgólos hátrányban voltak a vendégek. Mindkét találatban főszerepet vállalt Karim Benzema, aki előbb Rodrygóval, majd Toni Kroos-szal (sarokkal vette be a Leganés hálóját) rugatott gólt. A francia csatár második gólpasszával százados lett, ugyanis

ez volt a 100. gólpassza a Real Madrid játékosaként.

Dörzsölhették a tenyerüket a madridiak, hiszen talán először látszott igazán, hogy Eden Hazard is élvezi a játékot. Talán ennek is köszönhető, hogy egy kiugratás után csak szabálytalanul tudták szerelni, a megítélt büntetőt pedig a Real csapatkapitánya, Sergio Ramos másodjára értékesítette (az elsőt kihagyta, ám a a játékvezető a kapus szabálytalan mozdulata miatt érvénytelenítette a tizenegyest).

Ramos ezzel utolérte Lionel Messit, ugyanis a spanyol játékos már biztosan góllal fejezi be tizenhatodik La Liga-szezonját.

[[galeria]]

A második félidő felét elszórakozta a madridi alakulat, szaknyelven szólva: átadta a kezdeményezés lehetőségét a Leganésnek. A kiscsapat nem igazán tudott még helyzetet sem kialakítani, így ezt megunva Karim Benzema vette kezébe a karmesteri pálcát: előb rúgott egy gólt, majd edzője lecserélte, és a helyére beálló Luka Jovics is megszerezte első találatát a Real Madridban.

Apropó, Benzema! A francia játékos gólja azt jelentette, hogy Benzema 100. gólját rúgta a Bernabéu-stadionban, amivel utolérte Puskás Ferencet. A listát 178 találattal Cristiano Ronaldo vezeti.

A tabellát 22 ponttal a Barcelona vezeti, mögötte egy ponttal lemaradva a Real Madrid következik, a harmadik helyen meglepetésre a Granada áll 20 ponttal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás