promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mertens már több gólt rúgott a Napoliban, mint Maradona
Borítókép:  KRUGFOTO / APA-PICTUREDESK
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy a Napoli játékosa, Dries Mertens két gólt szerzett az RB Salzburg otthonában BL-mérkőzésen, megelőzte Diego Maradonát a Napoli színeiben legtöbb találatot szerzők rangsorában.

Az RB Salzburg hazai pályán 3-2-es vereséget a Napolitól a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében. A találkozó után Carlo Ancelotti elárulta, azért ölelte meg a győztes gólt szerző Insignét, mert becserélése előtt megmondta neki, hogy ő fogja eldönteni a mérkőzést.

De nem ez az egyetlen érdekesség a mérkőzés kapcsán. A találkozón két gólt szerző Dries Mertens azzal, hogy kétszert is betalált megelőzte Maradonát a klub történetének legeredményesebb játékosainak rangsorában. 

Maradona, aki az 1986/1987-es idényben bajnoki címig vezette a Napolit összesen 115 találatig jutott, míg Mertens már 116 találatnál jár.  A belga támadó megtérülő befektetése az olasz együttesnek, hiszen 2013-ban 9,5 millió euróért szerezte meg a PSV-től.

A legeredményesebb játékosok listájának első helyén a jelenleg a kínai első osztályban futballozó Marek Hamsik áll 121 góllal.

(BBC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás