Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zidane második Real Madrid-korszaka lesújtó képet mutat

Zidane második Real Madrid-korszaka lesújtó képet mutat

Sport & Szabadidő

Zidane második Real Madrid-korszaka lesújtó képet mutat

Sport & Szabadidő

HZS 13:00

Amióta Zinedine Zidane visszatért a Real Madrid kispadjára az eddigi húsz bajnokijából csak tizet tudott megnyerni. Ennél az ötven százalékos mutatónál csak Julen Lopetegui volt rosszabb.

A Real Madrid a La Liga kilencedik fordulójában elszenvedte első vereségét a 2019/2020-as szezonban. A madridi klub a tabella alsó régiójához tartozó Mallorcától kapott ki 1-0-ra idegenben. A vereség mellett a többnyire ötlettelen, kiszámítható futball látványa is problémaként jelent meg.

 

Ráadásul, ha statisztikák alapján vizsgáljuk Zinedine Zidane második Real Madrid-korszakát, kiderül, hogy van bőven hova javulni. A francia szakember márciusi visszatérése óta összesen húsz bajnoki mérkőzésen ült a csapat kispadján, mérlege pedig

tíz győzelem, öt döntetlen, öt vereség, ez 50 százalékos győzelmi mutató

Ennél rosszabb „teljesítményre” csak Julen Lopetegui volt képes, aki tíz La Liga találkozóból csak négyet tudott megnyerni, négy vereség és két döntetlen ellenében. Ez 40 százalékos győzelmi mutató.

Az AS azt is megnézte, hogy az elmúlt tíz évben a Real Madrid az első kilenc bajnoki mérkőzéséből legalább hatot megnyert. Kettő kivétel akad: a 2012/2013-as szezonban José Mourinho kilencből ötöt, míg a fentebb említett Julen Lopetegui csak négyet nyert.

Ahogy az alábbi képen is jól látszik, Zidane második korszaka a Real Madridnál, ami a győzelmi mutatót illeti, az elmúlt tíz évben második legrosszabbja.

forrás: AS

(A P a lejátszott bajnoki mérkőzések számát, a W a győzelmeket, a % of games of won a megnyert mérkőzések arányát, a D a döntetlenek, míg az L a vereségek számát jelöli.)

Borítókép: JAIME REINA / AFP