promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel állt ahhoz a Manchester United, hogy legyőzze a Liverpoolt – videó
Borítókép:  AFP.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokáig vezetett, ám a hajrában egy védelmi hiba után elvesztett két pontot a Manchester United a Liverpool ellen.

Baljós előjelekkel várta a Liverpool elleni hazai rangadót a Manchester United, a vendégeknek egy nagy hiányzójuk volt Mo Salah személyében és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Jürgen Kloppnak a hazaiakkal szemben a legpocsékabb a Premier League-mérlege.

 

Mondhatnánk, hogy a Manchester United a szokások szerint kezdte a mérkőzést, a hazaiak nem igazán találták a mérkőzés ritmusát, míg a vendégek iparkodtak, de Roberto Firmino nagy helyzetben szinte odagurította David de Gea kezébe a labdát, míg Sadio Mané kezezés után lőtt gólt, amit a VAR nem adott meg – jogosan. Szinte postafordultával helyzetet teremtett a MU, és Marcus Rashford előnyhöz juttatta a hazaiakat. Igaz, az akció onnan indult, hogy Victor Lindelöf belerúgott – a Mo Salah sérülése miatt csapatba kerülő – Divock Origibe, a VAR ezt szerelést nem látta szabálytalannak. Nagyon sokan nem értettek egyet ezzel a döntéssel, köztük Jürgen Klopp sem, aki majd megőrült a kispadon.

[[galeria]]

A második félidőben tovább birkóztak egymással a felek, az idő előrehaladtával nagyon úgy tűnt, hogy a MU nem igazán erőlteti a támadásokat, nekik tökéletesen megfelelt az eredmény. A Liverpool edzője pályára küldte az összes olyan játékosát, akiben legalább egy csepp támadópotenciál volt, hiszen csatár nem ült a kispadon, így kapott lehetőséget Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana és Naby Keita is. Az egyre nagyobb labdabirtoklási fülénybe kerül vendégek részéről, öt perccel a vége előtt egy balról belőtt labdára tökéletesen érkedett Lallana, aki közelről nem hibázott. Igaz, a Manchester United teljes középső védelme ámulattal nézte, hogyan halad el előttük a labda... Szinte ugyanilyen gólt lőtt a Ferencváros az Újpestnek a derbin.

 

A maradék időben, ami a hosszabbítással együtt tíz perc volt, még hajtott a győzelem megszerzéséért a Liverpool, ám a három pontot nem sikerült megszerezni, így nem tudták beállítani a Manchester City csúcsát, akik sorozatban tizennyolc Premier League-győzelem vezeti ezt a rangsort.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás