promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Messi-Griezmann-Suarez hármas elintézte a merészen játszó Eibart
Borítókép:  ANDER GILLENEA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona 3-0-ra nyert az Eibar otthonában. A gólokat Griezmann, Messi és Suarez szerezték.

Ha még a Guardiola-időszakban valaki azt mondja, hogy egy, a La Liga középmezőnyéhez tartozó csapat letámadással próbálja megzavarni a katalán csapatot (még, ha az az együttes hazai pályán is játszik), akkor valószínűleg az illetőt tágra nyílt szemekkel és kétkedve bámulták volna.

A Guardiola-éra azonban már a múltté, az Ernesto Valverde alatti időszakra pedig egyértelműen elmondható, hogy amikor a Barcelonát folyamatos nyomás alatt tartják, a korábban megszokottakhoz képest nehezebben hozza ki a labdát. Többször előfordul, hogy letámadás elleni játékuknak labdavesztés, egy-egy elvesztett párharc a vége.

Ezt akarta kihasználni az Eibar a La Liga kilencedik fordulójában, amely mind az első, mind a második félidőben magasra tolt védelmi vonallal próbált labdát csenni. Két probléma adódott: egyrészt hiába szerzett labdát több esetben is a Barcelona kapujához közel, a kapu előtti minőségi döntések már hiányoztak, másrészt a Barcelona több alkalommal is, könnyedén játszotta meg az ellenfele mögött nyíló üres területetet.

Az, hogy a végén csak 3-0-ra a Barcelona inkább a katalán együttes helyzetkihasználásának köszönhető. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás