Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt az ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert

Meghalt az ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert

Sport & Szabadidő

Meghalt az ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert

Sport & Szabadidő

TK 09:15

Vasárnap, 29 éves korában elhunyt az ifjúsági Európa- és többszörös országos bajnok kajakos, Tóth Róbert.

Februárban arról írtunk, hogy a 29 éves, ifjúsági Európa-bajnok Tóth Róbert a rák egy agresszív fajtájával, az Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos megbetegedéssel küzd. Gyógykezelése Houstonban elkezdődött, amit előzetesen hat hónapra terveztek, de nem lehetett tudni, hogy pontosan meddig tart majd. A világon összesen 36 ember kerülhetett be a programba. 

Vasárnap este felesége, az olimpikon Reményi Diána az alábbi gondolatokat fogalmazta meg közösségi oldalán:

„Robi, szerelmem
1990.01.21. – 2019.09.29.
Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz.
Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki.
Az egyetlen, ami ad némi megnyugvást, az az, hogy a minden porcikájában tökéletes tested végre megpihenhet, és a csodaszép lelkecskéddel együtt fellélegezhet egy olyan világban, ahol már nincs betegség és nincs ez a pokoli fájdalom sem, amit át kellett élned.
Sajnálom, hogy az irántad érzett mérhetetlen szerelmem sem volt elég ahhoz, hogy kiszabadítsalak a betegséged börtönéből.”

Borítókép: Tóth Róbert. Forrás: Facebook