Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Luis Suárezék tettek róla, hogy egy kicsit kisimuljon a Barca-edző arca – videó

Luis Suárezék tettek róla, hogy egy kicsit kisimuljon a Barca-edző arca – videó

Sport & Szabadidő

Luis Suárezék tettek róla, hogy egy kicsit kisimuljon a Barca-edző arca – videó

Sport & Szabadidő

TK 18:18

A világ nyolcadik csodája volt, hogy már hét forduló eltelt a spanyol bajnokságból, de a Barcelona még nem tudott idegenben győzni.

Nehézségekkel vágott neki a Getafe elleni idegenbeli mérkőzésnek a Barcelona, hiszen se Lionel Messi, se az új tinisztár, Ansu Fati sem állhatott Ernesto Valverde rendelkezésére. Ha ez nem lenne elég, akkor spanyol értesülés szerint eléggé inog a vezetőedző alatt a kispad.

Ezek tükrében nem volt meglepő, hogy a Getafe bátor játékot vállalt fel a címvédő ellen. Már a támadók próbálták megzavarni a Barca védőit, a hazaiak középpályásai pedig igyekeztek, hogy a vendégek játékmesterei nem tudják gördülékenyen szervezni a játékot. Főleg Frankie de Jongot tudták semlegesíteni, aki szokatlanul keveset avatkozott játékbe.

Több hazai lehetőséget is feljegyezhettek a statikusok, ám az első félidő végén mégis a Barcelona szerzett vezetést: a vendégek német kapusa, Marc-André ter Stegen elpbb messzire kirohanva a kapujából tisztázott, majd azzal a lendülettel indította Luis Suárezt, aki kilépett a leshatárról, majd átemelte a lasztit a kapuson.

A második félidő legelején meg is duplázták előnyüket a vendégek: Carles Pérez lövését rossz helyre ütötte a Getafe kapusa, a leggyorsabban eszmélő Junior Firpo pedig a sarokba helyezte a kipattanót. Hiába volt még rengeteg idő hátra, a hazaiak játékán érezhető volt, hogy ők sem bíznak az egyenlítésben. Azért, hogy ne legyen katalán örömünnep a mérkőzés Clément Lenglet gondoskodott, aki a kiállítás sorsára jutott.

Borítókép: Luis Suárez ünnepli gólját a Getafe ellen. Forrás: AFP/Oscar del Pozo