promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bravúr a Fraditól, egy pontot elhozott Barcelonából
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Fradi szervezett védekezéssel és egy kis szerencsével 1-1-es döntetlent ért el az Espanyol otthonában az Európa-liga csoportkörének első felvonásán.

„Kiváló csapat, remek, technikás labdarúgókkal. Kombinatív játékot mutatnak be, mindig hátulról kezdik építeni a földön a támadásaikat, és képesek is rá, mivel megvan a kellő technikai tudás a játékosokban ahhoz, hogy ilyen futballt játsszanak” – nyilatkozott még az Espanyol-Ferencváros Európa-liga csoportkör előtt a magyar csapat pályaedzője, Alberto Bosch.

S nem is tévedett. A spanyol együttes 68-32 százalékos arányban birtokolta a labdát, irányította a mérkőzést. Azt a mérkőzést, amelyet főképp az Espanyol szempontjából két negyvenöt perces egységre érdemes osztani. Azért a spanyol csapat a mérvadó, mivel a Fradi mindkét félidőben pontosan ugyan azt a zárt 4-5-1-es védekezési felállást játszotta, majd abból a gyors, támadásba történő átmenetekkel igyekezett ellenfele mögé kerülni. Sikerült is gyorsan, a 10. percben vezetést szerezni, amire csak egy válasz érkezett.

Na, de vissza röviden az Espanyolhoz. A tavalyi La Liga szezonban a hetedik helyen záró együttes az első félidőben komótosan, lassan, kevés mélységi beindulással, egyúttal visszavontabb játszó szélső védőkkel futballozott. A második félidő első perceitől látható volt a változás. Magasabbra tolt védelmi vonal, labdavesztési után azonnali, agresszív visszatámadás és a játékba magasabban belépő szélső védők. Ennek eredménye a fenn jelzett egyenlítőgól, s számos helyzet. 

Hiába azonban a spanyol csapatnál a mennyiségi fölény, mindez minőséggel nem párosul. Erre jó példa, hogy 20 kapura lövésból hazai oldalon csak 4 talált kaput.

A Fradi tehát szerencsével és javarészt szervezett védekezéssel egy pontot elhozott Barcelonából.

A csoport másik mérkőzésén a Ludogorec 5-1-re nyert a CSZKA Moszkva ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás