promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mutatjuk a futballtörténelem legtöbb pénzt elköltő edzőit
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az átigazolási időszak lejárta után a Transfermarkt összeállította azon edzők listáját, akik a legtöbb pénzt költötték el pályafutásuk során játékosokra.

Arról már korábban írtunk, hogy ezen a nyáron a topligák csapatai 1 821 927 179 000 forintnak megfelelő fontot költöttek játékosokra. Ez pedig rekord. A tavaly nyári költekezéshez képest 800 millió fonttal több.

A Transfermarkt most azt nézte meg, hogy mely edzők költötték a futballtörténelem során legtöbbet játékosokra. Az első helyen talán meglepetésre a jelenleg edzői munka nélkül lévő portugál szakember, José Mourinho áll. Eddigi ténykedése alatt összesen 97 játékost szerződtetett, akik összesen 1,6 milliárd fontba kerültek. Mourinho legutóbb a Manchester Unitednél dolgozott, mostanában pedig a Sky Sports szakértőjeként tűnik fel.

Második helyen holtverseny van. Pep Guardiola és Carlo Ancelotti egyaránt 1,2 milliárd fontot költött focistákra. A különbség annyi, hogy a katalán szakember 52 játékosért, míg olasz kollégája 85 futballistáért adott ennyit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás