Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mutatjuk a futballtörténelem legtöbb pénzt elköltő edzőit

Mutatjuk a futballtörténelem legtöbb pénzt elköltő edzőit

Sport & Szabadidő

Mutatjuk a futballtörténelem legtöbb pénzt elköltő edzőit

Sport & Szabadidő

HZS 20:30

Az átigazolási időszak lejárta után a Transfermarkt összeállította azon edzők listáját, akik a legtöbb pénzt költötték el pályafutásuk során játékosokra.

Arról már korábban írtunk, hogy ezen a nyáron a topligák csapatai 1 821 927 179 000 forintnak megfelelő fontot költöttek játékosokra. Ez pedig rekord. A tavaly nyári költekezéshez képest 800 millió fonttal több.

A Transfermarkt most azt nézte meg, hogy mely edzők költötték a futballtörténelem során legtöbbet játékosokra. Az első helyen talán meglepetésre a jelenleg edzői munka nélkül lévő portugál szakember, José Mourinho áll. Eddigi ténykedése alatt összesen 97 játékost szerződtetett, akik összesen 1,6 milliárd fontba kerültek. Mourinho legutóbb a Manchester Unitednél dolgozott, mostanában pedig a Sky Sports szakértőjeként tűnik fel.

Második helyen holtverseny van. Pep Guardiola és Carlo Ancelotti egyaránt 1,2 milliárd fontot költött focistákra. A különbség annyi, hogy a katalán szakember 52 játékosért, míg olasz kollégája 85 futballistáért adott ennyit.

Borítókép: PAUL ELLIS / AFP