Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Arsenal olyan rekordot állított fel, amelyre nem lehet büszke

Az Arsenal olyan rekordot állított fel, amelyre nem lehet büszke

Sport & Szabadidő

Az Arsenal olyan rekordot állított fel, amelyre nem lehet büszke

Sport & Szabadidő

HZS 17:30

Amióta az Opta méri a Premier League statisztikáit, csapat még nem engedett annyira kapura lövést ellenfelének, mint az Arsenal a Watfordnak.

Amikor Unai Emery átvette 2018 májusában átvette az Arsenal irányítását többen aggodalmukat fejezték ki. A több ellenérv között szerepelt ugyanis az, hogy a spanyol szakember nem feltétlen a minőségi, s hatékony csapatvédekezés megalkotásáról ismert. 

A kétkedők hangjai valószínűleg még erősebbek most, a hétvégi Watford elleni 2-2-s mérkőzést követően. Az Arsenalnak az első félidei kétgólos vezetése után végül meg kellett elégednie egy ponttal. De, ami ennél rosszabb, hogy 

amióta a statisztikákat készítő Opta – a 2003/2004-es szezon óta – adatokat gyűjt és oszt meg a Premier League mérkőzéseiről, nem volt csapat, amely több kapura lövést engedett volna ellenfelének, mint az Arsenal a Watfordnak. Egész pontosan 31 lövésről van szó.

S, ha már védekezés: a Premier League, a La Liga, a Serie A, a Bundesliga és a Ligue 1 együttesei közül az Arsenal ellen lőttek legtöbb alkalommal kapura (96) az ellenfelek – írja a Givemesport.

És még valami, az Arsenal kapura lövési kísérlétei az eddigi szezonban:

Arsenal 8-9 Newcastle
Arsenal 15-18 Burnley
Arsenal 8-25 Liverpool
Arsenal 7-31 Watford

Borítókép: BEN STANSALL / AFP