promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Arsenal ajánlatot tett Szoboszlai Dominikért
Borítókép:  Szoboszlai Dominik helyzete a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként Wales ellen. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A londoni együttes kilencmillió fontos (3,3 milliárd forint) ajánlatot tett a Red Bull Salzburgnak a magyar labdarúgó játékjogának megvásárlásáért – írja a Football Insider.

A portál értesülése szerint a londoniak már régóta figyelik a 18 éves támadó középpályás fejlődését. Néhány hónapja már szárnyra kapott a hír, hogy neves európai klubok, úgy mint a Juventus, a Lazio és a Borussia Dortmund is érdeklődik, de az Arsenal úgy döntött, hogy már az idei nyáron megvásárolná a játékost. A lap azt is hozzáteszi, hogy a Red Bull Salzburg legkorábban a téli átigazolási időszakban engedné el a játékost, ugyanis a csapat ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében fog szerepelni.

A Football Insider a világ egyik legkeresettebb tizenéves futballistájának nevezi a székesfehérvári születésű és nevelésű Szoboszlait, aki tavaly bekerült a Salzburg felnőtt csapatába, játékával felhívta Marco Rossi figyelmét is, aki már négyszer pályára is küldte a magyar labdarúgó-válogatottban.

A német transfermarkt.com szerint  Szoboszlai jelenlegi értéke 12 millió euró (3,9 milliárd forint), de a The Sun úgy tudja, hogy az Ágyúsok akár 15 millió fontot is hajlandóak lennének fizetni a játékosért. A brit lap szerint Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője az eddiginél is szűkebb költségvetésből gazdálkodhat, amely korlátozta a lehetőségeit, de éppen ez az, ami növeli Szoboszlai esélyeit.

A játékost a The Guardian 2017 októberében, a goal.com pedig idén márciusban a világ legtehetségesebb labdarúgói közé sorolta a korosztályában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás