promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosbították Messi eltiltását
Borítókép:  AFP/Pedro Ugarte
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Dél-Amerikai Szövetség most megmutatta, milyen kemény egy világklasszissal. Azért Messi nem fogja összecsinálni magát.

[[adv]]

Lionel Messit nem merte két évre eltiltani a Conmebol, vagyis a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség. Ahogy arról több cikkben is írtunk, a Copa Americán Argentina az elődöntőben kikapott Brazíliától, Messi pedig már ott a szövetséget, és a szervezet által küldött játékvezetőt érintő korrupcióról beszélt. Ugyanez megismétlődött, amikor megkapta pályafutása második piros lapját a Chile elleni bronzmeccsen.

Mindezért június végén egymeccses eltiltást és 1500 dolláros büntetést kapott.

A Conmebol azonban nem nyugodott, és súlyosbította ítéletét. A szövetség három hónapra tiltotta el a nemzetközi meccsekről az argentin zsenit – ez természetesen csak a válogatott szereplésére vonatkozik. Emellett még egy 50 ezer dolláros csekket is ki kell állítania a Conmebol számára.

Argentina szeptember 5-én Chile, 10-én pedig Mexikó ellen játszik barátságos találkozót, majd november 3-án ugyancsak tesztmérkőzésre utazik Németországba. Tehát az eltiltás még csak tétmeccset sem fog érinteni.

A Conmebol nem mert példát statuálni Messin, aki ezúttal tényleg messzire ment a korrupciózással, világklasszistól legalábbis ritkán látni aktív pályája alatt ilyen súlyos támadást kontinense szövetsége ellen. A Dél-Amerikai Szövetség akár kétéves eltiltást is kiszabhatott volna a 32 éves Messire, ami akár azt is jelenthette volna, hogy többet nem lép pályára argentin mezben.

Mivel Chile ellen kiállították a klasszist, az első márciusi vb-selejtezőt is ki kell hagynia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás