Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kipontozták a fél magyar válogatottat, nyertek a horvátok a vb-bronzmeccsén

Kipontozták a fél magyar válogatottat, nyertek a horvátok a vb-bronzmeccsén

Sport & Szabadidő

Kipontozták a fél magyar válogatottat, nyertek a horvátok a vb-bronzmeccsén

Sport & Szabadidő

TK 11:11

A kvangdzsui világbajnokság bronzmérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott Horvátország legjobbjaitól.

Varga Dénes, a válogatott csapatkapitánya a kispdon kezdett, hiszen a nyitómérkőzésen ujjtörést szenvedett, ám az ausztrálok elleni negyed-, majd az olaszok elleni elődöntőben is vízbe szállt.

Kimaradt előnyökkel indult a mérkőzés, így több mint két és fél percet kellett várni az első gólra, amit Hárai Balázs szerzett. A következő támadásból egyenlítettek a horvátok, miután kihasználtak egy emberelőnyt, a következőből pedig már a vezetést is megszerezték.

A mérkőzés menetén látszott, hogy ez a torna utolsó mérkőzése a csapatok számára, már nem volt az igazi a koncentráció: sorra maradtak ki a lehetőségek. Varga Dénes a második negyed elején ugrott először medencébe, hogy legalább védekezésben tudjon segíteni társainak – gyorsan ki is küldték a sporik. Az előnyt pedig kihasználták szomszédaink. Elől Hárai kiharcolt egy hetest, Manhercz pedig kíméletlenül értékesítette a büntetőt. Megint eltelt egy perc, megint betaláltak a horvátok, megint emberelőnyből. A túloldalon Varga Dénes szenzációsan játszotta magát tisztára, ám ejtése a felső lécen csattant – ha nem lenne eltörve az a kisujj...

A második félidő elején Maro Jokovic harmadik gólját szerezte ellenünk, és ezzel már kettővel mentek a horvátok, ám Angyal postafordultával válaszolni tudott. Sőt, Vámos emberelőnyben kiegyenlíthetett volna, ám a kaput sem találta el... Szerencsére Nagy Viktor megérkezett a mérőzésbe, és sokáig nem tudtak újabb gólt lőni Jokovicék – még emberelőnyben sem. Azonban egy videóbírós ítélettel, ami jogos volt, büntetőt kapott Horvátország, így megint sikerült növelni az előnyüket. Egy rövid időre a bírók kerültek főszerepbe: előbb a horvát kispadon ülő egyik stábtag kapott piros lapott, majd Nagy Viktort nyugtatgatták a sporik. A szünet előtt Manhercz találatával közelebb zárkóztunk.

Az utolsó negyed kipontozódással indult: Jansik Szilárdot szórták ki a bírók, Jokovic meg újra villant. A következő horvát támadásnál Pohl Zoltán mehetett hamarabb zuhanyozni, és jött a büntető, amit újfent Jokovic váltott gólra – rég volt olyan, hogy a magyar válogatottat lényegében egy játékos veri meg. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás utolsó mentsvárként időt kért, és hadvezér módjára a taktikai utasítás mellett csak annyit mondott:

„Nyomjuk meg a maradék időt, mindent, ami a csövön kifér tegyünk bele ebbe a pár percbe!”

A szavak meghallgatásra találtak: először Hárai talált be emberelőnyből, majd Zalánki lőtt nagy gólt, kettős emberelőnyből – máris csak egy góllal mentek a horvátok. Déli szomszédaink azonban ragaszkodtak a jól bevált recepthez: előbb Angyal pontozódott ki, majd Jokovic lőtt bombagólt. Támadásban megtorpantunk, Benic pedig kevesebb, mint két perccel a mérkőzés vége előtt eldöntötte a bronzérem sorsát (10-7).

A magyar csapat, amely az elődöntőben az olaszokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló viadalon. Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki.

A magyar férfi és női válogatott is negyedikként zárt Kvangdzsuban.

Borítókép: Manhercz Krisztián bevágta a büntetőt a horvátok kapujába. Forrás: AFP/Oli Scharff

Eredmény, vízilabda, férfiak, a 3. helyért:
Horvátország–Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2)

gólszerzők: Jokovic 6, Loncar, Milos, Setka, Benic 1-1, illetve Hárai, Manhercz 2-2, Vámos, Angyal, Zalánki 1-1

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria