promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem sikerült dobogóra állnia a női vízilabda-válogatottnak a vb-n
Borítókép:  Gangl Edina mindent megtett. Forrás: AFP/Ed Jones
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re kikapott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokság bronzmérkőzésén.

[[adv]]

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila váratlant húzott, és a 18 éves Magyari Aldát állította a kapuba. Sajnos az ausztrálok azonnal felavatták a fiatal hálóőrt: először fórból, majd ötméteresből, végül egy helyzetet fejeztek be remekül. Így mire feleszméltek a lányok, már három góllal mentek az auszik. Azonban előbb Keszthelyi Rita szépített, Leimeter Dóra kihasznált egy emberelőnyt, majd Gurisatti Gréta bombázott be egy ziccert – máris döntetlennel mehettek szünetre a felek.

A második negyed nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen Tóth-Csabai Dóra higgadtan használt ki egy emberelőnyt, és ezzel átvette a vezetést a magyar válogatott. Azonban ennek nem sokáig tudtunk örülni, mert egyenlített az ellenfél, de Parkes Rebecca egy kipattanót vágott a kapuba. Újra kiegyenlítettek az ausztrálok, ám Gurisatti értékesített egy fórt. Postafordultával a tengerentúliak szereztek gólt emberelőnyben, majd nyolc másodperccel a félidő vége előtt már náluk volt az előny.


Keszthelyi Rita. Forrás: AFP/Ed Jones

A második félidőre kapus cserélt Bíró Attila, Gangl Edina pedig egy védéssel indította a meccset. Birkóztak egymással a felek, több mint hátom percig nem született gól, majd Keszthelyi egy remek ejtéssel kiegyenlített. Bár újra megszerezte a vezetést Ausztrália, ám az szemmel látható volt, hogy a játékosok tartanak Gangl Edina pazar formájától. A magyar szövetségi kapitány időt kért, ám a megbeszélt figurába hiba csúszott, még lövőhelyzetbe sem tudott kerülni a válogatott. Az utolsó pillanatokban újabb Gangl-parádét láthattunk: elváltotta magát a magyar csapat, ám az ausztrálok nem tudtak túljárni kapusunk eszén.

Az utolsó negyed rosszul indult a magyar válogatott számára: nem adtak meg egy gólt, Gurisattira kontrát fújtak, legalább Gangl tartotta a lelket a csapatban. Ennek ellenére az ellenfél csak túljárt a magyar kapus eszén, miközben elől teljesen tanácstalannak tűnt a csapat. Jött egy újabb ausztrál gól, és már három volt a hátrány. Szerencsére Szilágyi Dorottya tudott ezen faragni, majd Parkes harcolt ki egy büntetőt, amit Keszthelyi gólra is váltott, már csak egy volt a hátrány. Néhány minitummal később a magyar válogatott csapatkapitánya gyönyörűen úszott meg, ziccerbe hozta Vályi Vandát, ám a 19 éves játékos nem tudott élni az ziccerrel. Fél perccel a vége előtt újra Keszthelyi hozta magát helyzetbe – parádés csel volt, ám pattintott lövése kijött a kapufáról, ezzel el is dőlt a mérkőzés.


Vályi Vanda (szemben). Forrás: AFP/Ed Jones

A magyar válogatott, amely az elődöntőben a spanyolokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló viadalon. Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, amelyen egy kvótát osztanak ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás