promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
67-szeres szorzóval, őrült gólokkal jutottak tovább a máltaiak
Borítókép:  timesofmalta.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Hajduk Split 3-3-as összesítéssel búcsúzott az Európa-liga első körében egy ismeretlen máltai csapat ellen. Puskás-díjas gól is lehet az egyik vendég találat. A horvát kemény mag majdnem felkoncolta övéit. Videó!

[[adv]]

A nyugalom szigete volt csütörtökön a spliti Poljud Stadion. A Hajduk futballistái a máltai Gzira csapatát fogadták az Európa-liga első körének visszavágóján. Az odavágót sima 0-2-vel rendezték le a horvátok, sok izgulnivalóra nem volt oka a nézőknek. A Gzira diplomatikusan szólva sem nagynevű csapat, még hazája gyengécske színvonalú bajnokságát sem tudta megnyerni 1947-es megalakulása óta, egy bronz volt a legelőkelőbb szereplésük eredménye. Ez volt a harmadik terepszemléjük az európai kupaporondon az elmúlt 62 évben, tavaly a Radnicki Nis 5-0-lal búcsúztatta őket az EL-ben.

Gyurcsó Ádám, a hazaiak jobbszélsője is alacsony pulzusszámmal melegített az ellenfél láttán.

Akkor is csak kicsit ment feljebb a szívritmusa, amikor bevágta csapata vezető gólját. Összesítésben már 3-0-ra vezetett ezzel a Split, a teljesen esélytelen máltaiaknak három gólt kellett volna szerezniük.

Aztán az 57. percben Jefferson szép fejessel egyenlített, s megkongatta a harangot. A horvátok még ekkor sem gondolták, hogy itt baj lehet, 12 perc múlva, Kone hihetetlen találatánál talán már valamit sejtettek. Az elefántcsontparti csatár góljára érdemes kitérni, ugyanis nem csak élete eddigi legnagyobb gólját szerezte, ez a találat a Puskás-díjra is esélyes lehet. Egy nem túl jó beívelést 17 méterről, ollózva bombázott a hálóba, szédületes volt a mozdulatsor.

A Split a meccs végén 20 kapuralövésnél, kapufánál járt, de hátra volt a fekete leves. A máltaiak megindultak utolsó kontrájukra a 96. percben, amikor a tizenhatos bal szélén újra Konéhoz került a labda. Tolt egyet rajra, s ballal úgy tekert a hosszúba, hogy Duka kapusnak esélye sem volt. 3-1, idegenben rúgott több góllal a máltaiak jutottak a második fordulóba.

A Gzira játékosai úgy szaladgáltak a pályán a lefújást követően, mint afrikai gyerekek, ha havat látnak. Alig hitték el, hogy mit vittek végbe. Kapusuk, Justin Haber is velük ünnepelt, aki 2010-11-ben még a Fradi mezét viselte.

A spliti keménymag a másik érzelmi véglethez érkezett, csak a biztonságiak akadályozták meg, hogy ne koncolják fel saját játékosaikat. Páran így is közel kerültek a játékosokhoz a pályán, akik sebesen igyekeztek be az öltözőbe.

Igen, azokról a srácokról van szó, akik egy Dinamo Zagreb elleni, gyengébben sikerült meccs után korábban az utcán rugdosták meg a csapat egyik játékosát. Az akkor még Splitben focizó Futács Márkó mesélt a történtekről.

A sportfogadást kevelők figyelmébe szeretném ajánlani a Hajduk Splitet: a kezdés előtt 67-szeres szorzója volt annak, hogy a máltai csapat továbbjut a párosításból. Szóval a pályára betörni készülő ultrák sem biztos, hogy kizárólag a meccsről szerettek volna váltani egy-két szót a játékosokkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás