promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdőlt a kerékcsere világrekordja
Borítókép:  grandprix247.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vasárnapi Forma 1-es Brit Nagydíjon a Red Bull Racing-Honda csapata mindössze egy század másodperccel megdöntötte a Williams által 2016-ban elért kerékcsere rekordját.

[[adv]]

Mint azt jól tudjuk, a futamokon nem csak a pályán folyik ádáz küzdelem a pilóták és a konstruktőrök közt, hanem a box utcában is igyekeznek a szerelők minél gyorsabb kerékcserével, és egyéb szükségszerű javítások elvégzésével segíteni a versenyzőt. Nem hiába tart ma már kevesebb, mint 2.5 másodpercig egy sima gumicsere a Forma 1-ben, az afeletti idő pedig kifejezetten rossznak számít.

Most, hosszú idő után új csúcsidő született, a Red Bull pilótájának, Pierre Gasly kerékcseréjét követően a stopper mutatója 1.91 másodpercnél állt meg, ami egyetlen századmásodperccel meghaladta a szinte napra pontosan három évvel ezelőtt beállított világrekordot. Ennyi idő elteltével ez az egy századmásodperc is jól mutatja, hogy mára már a szerelők nagyjából elérhették az emberi kéz által elvégezhető kerékcsere maximális gyorsaságát.

Érdekesség amúgy, hogy kerékcsere szempontjából az utóbbi években nem az élenjáró csapatok, mint a Mercedes vagy a Ferrari teljesítenek a legjobban, hanem a konstruktőri versenyben az utolsó helyen kullogó Williams, és az idén is harmadik helyen álló Red Bull.

A lenti videóban pedig megnézhetitek, hogy közel 70 év elteltével mennyit fejlődött gyorsaságban egy kerékcsere a Forma 1-ben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás