promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vettel és a sötét erő lett a főszereplő a Forma-1-ben – videó
Borítókép:  Vettelnek Hamilton előzésére nem volt esélye a Forma-1 Brit Nagydíján sem (AFP)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamiltonnak most sem mellékszerep jutott a Forma-1 aktuális versenynapján, Silverstone-ban, bár a Brit Nagydíj nem a britnek köszönhetően lesz emlékezetes. Vettel alkotott egy csúnyát. 

Van ebben a Sebastian Vettelben valami Anakinból, már csak a feje és a tekintete alapján is, a sötét erőt előhívva pedig hozott némi drámát a Forma-1 sokszor szürke világába ezen a hétvégén. A Hamiltonról is szóló Brit Nagydíjon Vettel Verstappent támadta, miután már egy ideje nagy csatákat vívtak, körről körre. A 38-ikban 

Vettel visszatámadott, konkrétabban nekiment hátulról az ellenfélbe, így mindkét autó megsérült. 

Vettel mehetett a bokszutcába, kapott tíz másodperc büntetést is, a tökutolsó helyre jöhetett vissza új orrkúppal, szóval nem nyert. A különcsata amúgy sem az első helyért men. , 

Azért Bottas és Hamilton harcolt, miután ők ketten indultak az első sorból, mögöttük a Leclerc, Verstappen-duóval. Hamilton a 4. körben hajtott az élre, aztán újra jött Bottas. Lewis Hamilton ellenfele és csapattársa kiállása miatt került megint előre.

A 20. körnek köszönhetően nyert egy kerékcserét, 

Antonio Giovinazzi kicsúszása miatt a biztonsági autó vezette a társaságot. Vettelék jelenete idején (amelynek a 3. hely volt a tétje) kezdte növelni az előnyét, győzött, és már  39 ponttal vezet a másik mercedeses, vagyis Bottas előtt. 

Leclerc futot be harmadikként. Két hét múlva Német Nagydíj. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás