promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros
Borítókép:  ferencvárosi játékosok ünnepelnek, miután 2-1-re győztek a bolgár Ludogorec ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 10-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bolgár Ludogorec Razgrad vendégeként 3-2-re nyert a Ferencváros, így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából.

[[adv]]

Az első mérkőzést 2-1-re megnyerte a Ferencváros, de már ekkor biztos volt, hogy mindenképpen gólt kell szerezni a visszavágón.

A budapesti zöld-fehérek vezetőedzője, az ukrán Szergej Rebrov meg is ígérte, hogy a Fradi nem fog visszaállni a kapuja elé, hanem megpróbál helyzeteket kidolgozni, és gólt rúgni. Ennek megfelelően, bár a bolgárok birtokolták többet a labdát, a magyaroknak volt helyzetük.

A második lehetőségét már gólra is váltotta a Ferencváros, egy szögletet követően Haratin fejelt a kapuba. Postafordultával jöhetett volna a válasz, ám az FTC szerencséjére Marcelinho szabadrúgása csak a kapufát találta el.

Majd Dibusz kirúgása után Zubkov harcosságának, és Skvarka pontos lövésének köszönhetően összesítésben már hárommal ment a magyar csapat. A tetemes hátrány ellenére a Ludogorec nem adta fel a továbbjutásról szót álmát: előbb egy szögletet követően szépített, majd akár az egyenlítés is összejöhetett volna. Ám Dibusz kivédte Swierczok Panenka-büntetőjét.

A második félidő újabb Fradi-góllal indult, Tokmac – ez első meccshez hasonlóan – most is betalált. Tegyük hozzá, hogy ehhez kellett egy nagy adag szerencse is, de annyi baj legyen! Ez a gól pedig szinte eldöntötte a továbbjutás kérdését is. A bolgárok becsülettel támadtak, de Dibusz eszén nem tudtak túljárni, csak Heister öngóljával tudtak szépíteni. A Ferencváros pedig okosan lepörgette a mérkőzés maradék játékidejét.

„Ez egy igazi csapatmunka volt. Nem kell kiemelnem senkit, az egész keret együtt érte el ezt a sikert. Nem gondolom, hogy a Ludogorec feljebb jött volna ránk, ha berúgja a 11-est. Persze fontos volt Dibusz védése, ha az nem jött volna, akkor 2-2-vel folytatódik a meccs. De én láttam a meccs előtt a játékosok szemét, azt a koncentráltságot. Ismerem a futballistáimat, tudom, mire képesek, ezért a párharc első percétől kezdve hittem a továbbjutásban.

Igen, már foglalkoznunk kell a Valletta elleni párharccal is. Több edzőnk is látta a keddi meccsüket például, és én is megnéztem. De a játékosok első feladata, hogy pihenjenek, csak azután kell figyelniük a máltaiakra.

Azért örülök a továbbjutásnak, mert boldoggá tettük a Fradi-szurkolókat. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, és azzal, hogy most ennyien örülnek a Ferencváros sikerének. A Ludogorec nagyon jó csapat, komoly tett, hogy kettős győzelemmel mentünk tovább”

– mondta a Fradi.hu-nak Szergej Rebrov.

A továbbjutásnak köszönhetően a második körben a máltai Valletta vár a zöld-fehérekre, akik július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezdenek, majd a visszavágóra egy héttel később a szigetországban kerül sor.

A BL 32 csapatos főtáblájához még három párharcot kellene nyernie az FTC-nek, amely 15 év után jutott túl egy ellenfélen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás