promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: gólt kapott, de előnnyel utazik Bulgáriába a Ferencváros
Borítókép:  Tokmac Nguen (j), a Ferencváros játékosa ünnepli gólját csapattársaival, Lovrencsics Gergővel (háttal), Danilo Ihnatenkóval (b), Lasa Dvalival (b2) és Michal Skvarkával (b3, takarásban). Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén a Ferencvárosi Torna Club 2-1-re legyőzte a bolgár Ludogorec Razgrad gárdáját.

Magyar csapattól nem megszokott módon nagyon jól kezdte a mérkőzést a Ferencváros. Ennek meg is lett az eredménye: a 6. percben Lovrencsics beadására remek ütemben érkezett Nguen Tokmac.

A folytatásban lendületes mezőnyjáték folyt, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A félidő második felében átvette a mérkőzés irányítását a bolgár csapat, de a vendégek egyenlítéséhez egy durva védelmi hiba kellett: Ihnatyenko a saját tizenhatosa előtt eladta a labdát, az első próbálkozást még bravúrral védte Dibusz Dénes, de a kipattanóra Swierczok érkezett, neki pedig nem okozott gondot a kapuba lőni a lecsorgót.

Az első félidőhöz hasonlóan a második elejét is megnyomta a Ferencváros, bátrabb mezőnyjátékot vállaltak fel a budapesti zöld-fehérek. Előbb egy lesgólt szereztek, majd a 65. percben saját térfelén szerzett labdát a hazai csapat, és egy, egyritmusú támadással felértek az ellenfél kapujához: Nguen Tokmac középre lőtt labdáját az új ukrán szélső, Zubkov értékesítette, ezzel megszerezte a magyar csapat második gólját.

Az addig kényelmesen focizó bolgárok tekertek egyet a fordulatszámon, és néhány helyzetet ki is tudtak alakítani, de a Ferencváros védelme jól állt a lábán. Az utolsó percekben beszorult a saját tizenhatosára a Fradi, de önfeláldozó vedekezéssel sikerült megőriznie egygólos előnyét.

A visszavágót, egy hét múlva, jövő szerdán rendezik Razgradban.

A BL-főtáblára kerüléshez négy ellenfelet kell búcsúztatnia a Ferencvárosnak. A továbbjutó a második körben a luxemburgi Dudelange és a máltai Valletta FC párharc győztesét fogja kapni. Az első találkozó luxemburgi felvonása 2-2-vel ért véget.

A BL-párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését, ahol az izlandi Valur Reykjavík vagy a szlovén NK Maribor vár majd rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás