promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok nyerték Neymar kispályás focitornáját, a brazil sztár pedig visszatér Európába
Borítókép:  Neymar a győztes magyar csapattal, a Zsírkréták együttesével. Forrás: Red Bull Content Pool/Marcelo Maragni
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Zsírkréták számára nem volt újdonság a torna, mert már 2018-ban is részt vettek rajta.

Neymar évek óta megrendezi hazájában, a Red Bull támogatásával, azt a kispályás focitornát, amelyre különböző selejtezők alapján lehet csak bekerülni. Idén 42 ország csapata indult a versenyen, köztük Magyarország képviseletében a Zsírkréták nevű együttes.

Az Andorka Kristóf, Dudás Dániel, Fábián Gábor, Fábián Máté, Kalocsay Károly, Rónaszéki Botond és Weimann Richárd alkotta csapat a csoportkörben kapott egy pofont, de ez is belefért abba, hogy tovább tudjanak jutni. Az egyenes kieséses szakaszban pedig gólt sem kaptak, a döntőben Spanyolország legjobbjait verték 2-0-ra.

A torna megnyerése után, egyfajta bónuszként, egy barátságos meccset is játszhattak Neymar és barátai ellen, ott viszont 3-2-es vereséget szenvedtek.

A győztes csapat tagjai elutazhatnak Neymar csapatához egy hosszú hétvégére, amelyen a brazil sztár vendéglátását is élvezhetik:

„Érdekes volt a megfogalmazás, hiszen tavaly azt mondták, hogy a fődíj egy hosszú hétvége Párizsban, most pedig azt, hogy egy hosszú hétvége ott, ahol Neymar játszik. Lehet, hogy ők kicsit közelebb vannak itt az információkhoz, úgyhogy ezt lehet utalásnak is venni, hogy elhagyja a PSG-t. A Barcelona és a Real Madrid neve is szerepel a jelöltek között, de akárhol is játszik majd, mindenképpen óriási élmény lesz a túra. Egy évvel ezelőtt egy VIP Bajnokok Ligája-meccsnézéssel volt összekötve, úgyhogy nagyon várjuk már a mostanit”

– mondta az NSO-nak a csapat kapitánya, Fábián Gábor.

Ha már szóba került Neymar és a Paris Saint-Germain. Legutóbb arról értesülhettünk, hogy a brazil sztár nem jelent meg csapata edzésén. Egyes hírek szerint a Zsírkréták által megnyert torna volt az egyik olyan ok, amiért nem utazott vissza időben Párizsba a labdarúgó.

Most azonban interjút adott az AFP-nek, amiben arról beszél, hogy a jövő héten elkezdi az edzéseket a francia fővárosban.

„A sérülésem teljes mértékben rendben jött. A jövő héten már száz százalékosan részt tudok venni a PSG edzésein. Ezalatt a hosszú kihagyás alatt voltak nehézségeim, de csak arra koncentráltam, hogy a lehető leggyorsabban felépüljek. (...) A Copá Americán nem tudtam részt venni, de igazság szerint most még boldogabb voltam, mintha pályán lettem volna. Nagyon szurkoltam a többieknek, hogy nélkülem is sikerüljön megnyerni a tornát.”

Nagy kérdés, hogy a francia csapat vezetői ezek után hogyan fogadják Neymart...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás