promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékeztek még a Nike reklámra, mely földbe döngölte Angliát?
Borítókép:  funnyinterestingfacts.blogspot.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nike népszerűsége megingathatatlan, így a ruhagyár megengedhet magának olyan reklámokat is, mellyel egy egész nemzetet, jelen esetben Angliát tapos a sárba. A 90-es évek egyik emlékezetes óriásplakátján ennek mintapéldája látható – Eric Cantona főszereplésével.

A Nike története során csinált már botrányos és örökké emlékezetes reklámfilmet is. Nehezen felejtjük például a Joga Bonito képsorait, amikor a brazil labdarúgó válogatott úgy öltözik fel egy meccsre készülve, hogy közben nem nagyon esik le a labda a padok között. Vagy amikor Ronaldinhónak még esernyőcsel volt a jele az oviban, de a futsalpályán minden ellenfelének összecsomózta a lábát. Esetleg amikor a világ legjobbjai, Totti, Nakata, Ronaldinho, Vieira, Kaká, Davids vagy Crespo kergetik a labdát titokban egy ipari szállítóhajón, a ketrecfoci pályán. Egy közös pont van mindegyik reklámban: Eric Cantona.

A Manchester United egykori legendája a Joga Bonito meccsek ura, ő hajítja be a labdát a ketrecbe, és szabja a játékszabályokat. Akár be is száll játszani.

Nos, a francia focitörténet egyik legnagyobbja a 90-es években, még aktív játékosként olyan reklámot kapott a Nike-tól, hogy a fal adta a másikat – Angliának. A képet most a Futballisztika blog tette közzé, íme:

'66 az angol futball fantasztikus éve volt. Eric megszületett

- adta hírül jó 25 éve egy óriásplakát, melyet a ruhagyár kreatív emberei ötöltek ki. Ha nem lenne azonnal világos: 1966-ban Anglia megnyerte azóta is egyetlen világbajnoki címét hazai pályán, a döntőben az ősi rivális németeket verték. A Nike fricskája szerint mindez eltörpül a tény mellett, miszerint a kis Cantona, aki aztán elvarázsolta Angliát, meglátta a napvilágot Marseille-ben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás