promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új olimpiai sikersportágunk: vb-ezüstöt nyertünk a kosárpályán
Borítókép:  A 3x3-as kosárlabdában reális az esélyünk az olimpiára is (news.cn)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Telt ház előtt, nagy hangulatban játszott a magyar női válogatott Amszterdamban, az olimpia műsorára már 2020-ban Tokióban felkerülő 3x3-as világbajnokság döntőjében. A hatnapos tornán kiharcolta az olimpiai selejtezőn való részvételt a magyar csapat. 

Már évekkel ezelőtt lelkesen számolt be a hazai kosárlabdaszövetség egy új magyar sikerágazatról és egy új olimpiai versenyszámról, ez pedig nem más, mint a 3x3-as kosárlabda. A 2020-as tokiói olimpián ez a változat már ott lesz a játékok műsorán,

ez persze hidegen hagyna minket, ha nem lenne esélyük rá a magyar csapatoknak. 

Három éve, a riói olimpia után a magyar szövetségben úgy gondolták, a női mellett akár a férfi 3x3-as válogatottunk is eljuthat Tokióba.

A hölgyek ezt most bizonyították is Amszterdamban, a 3x3-as vb-n, ahol a hagyományos kosárlabdából ismert válogatott játékosokkal (és a volt válogatott Károlyi Andreával mint szövetségi kapitánnyal) a döntőig jutotttak, az elődöntőben olyan európai kosárhatalom csapatát legyőzve, mint Franciaország (14-10). Ezzel már biztossá vált, hogy

a mieink részt vehetnek az olimpiai selejtezőn. 

Kínáról már a döntő előtt mindenki tudta, hogy kiemelkedik a mezőnyből, ezt többek között a csoportmeccsen is tapasztalhatták a mieink. A döntőt is végig irányította a keleti nagyhatalom (19-13). 

„Most csalódottak vagyunk még, de mindent megtettünk, és boldogok vagyunk, hogy döntőt játszhattunk"

– nyilatkozta a rendkívül hangulatos helyszínen, telt ház előtt Medgyessy Dóra a finálét követő percekben. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás